Hoe automatisering u kostbare tijd bespaart

Besluitvormers rechtvaardigen workflow automatisering vaak als een tijdbesparende maatregel. Ja, het bespaart tijd, maar ook zo veel meer. Laten we eens kijken waarom automatisering u kan helpen tijd te besparen en wat de andere voordelen zijn.

Jonge man die aan het werk is op zijn laptop

Waarom automatiseren?

Een van de boosdoeners in een bedrijfsomgeving is inefficiëntie. Volgens sommige studies kan inefficiëntie uw organisatie tot 30% van haar inkomsten kosten. Dat kan veel meer zijn dan u zou uitgeven aan een automatiseringsoplossing om zulke inefficiëntie te voorkomen. Workflow automatiseringssystemen betalen zichzelf meestal in zeer korte tijd na de implementatie terug, omdat ze u helpen tijd te besparen, en het is misschien cliché, maar tijd is geld.

 

Minder ruimte voor fouten

Inefficiëntie kan veel geld kosten. Voordat geautomatiseerde workflows toegankelijk werden voor zelfs de kleinste bedrijven waren de meeste handmatige processen uitsluitend gebaseerd op menselijke input. Handmatige taken brengen een risico op fouten met zich mee, aangezien uw werknemers vaak meer dan één taak hebben om zich op te concentreren. Geautomatiseerde systemen zijn minder vatbaar voor fouten, want zelfs de meest voorzichtige werknemers kunnen fouten maken, vooral als hun werkzaamheden zeer veeleisend zijn en onder grote druk staan. Minder fouten maken betekent ook dat u tijd bespaart, omdat u geen grote problemen hoeft op te lossen of onvolkomenheden en mislukkingen hoeft te ontrafelen.   

 

Betere besluitvorming 

Automatisering berust op gegevens, en tegenwoordig moeten bedrijven rekening houden met zo'n groot aantal cijfers dat het onmogelijk is ze allemaal tegelijk en vooral handmatig bij te houden. Beslissingen nemen zonder rekening te houden met alle relevante gegevens is gedoemd te mislukken. Oplossingen voor workflowautomatisering geven nuttige informatie en houden alle relevante gegevens bij die u nodig hebt om uw beslissingen te argumenteren en te ondersteunen. 

Bovendien helpt automatisering u uw gegevens veel sneller te verzamelen, zodat u snel en nauwkeurig beslissingen kunt nemen wanneer dat nodig is. Zo bespaart u opnieuw heel wat tijd in het besluitvormingsproces.    

 

Beter beheer van vraag en aanbod

Vaak gaat er veel tijd verloren met overproductie of het zoeken naar manieren om productieoverschotten op te slaan. Verspilling in de supply chain binnen de voedingsindustrie is altijd een bezorgdheid, gezien de korte houdbaarheid van bepaalde producten.

Ten tweede ligt de vraag niet altijd vast... Maar we kunnen ze wel voorspellen. Een voorspelbare vraag betekent dat u uw magazijnbeheer en uw hele bevoorradingsproces kan optimaliseren. Voeg automatisering toe aan de mix en we hebben meerdere manieren om het beheer van vraag en aanbod te verbeteren, en zo tijd en kapitaal te besparen. Een end-to-end oplossing, zoals een ERP-systeem, levert nauwkeurige gegevens over de hoeveelheid voorraad die nodig is op basis van de real-time vraag.

 

End-to-end traceerbaarheid

Automatisering helpt fouten te verminderen, maar dat betekent niet dat uw processen 100% waterdicht zijn. Soms, vooral wanneer u met voedsel en dranken werkt, kan er een contaminatie plaatsvinden. Iets dat niet altijd wordt opgepikt door een geautomatiseerd systeem. In dat geval zijn er toch manieren om het op een gestandaardiseerde manier op te lossen. Moderne automatisering kan producten volgen gedurende het hele traject van de supply chain, op die manier wordt het veel eenvoudiger om bepaalde producten te herroepen of relevante informatie te verkrijgen over een bepaald artikel, zoals de productiedatum. Kort samengevat: dankzij automatisering kunt u problemen isoleren voordat ze gevolgen hebben voor het grote publiek. 

 

Meer met minder

Bedrijven zijn altijd op zoek naar manieren om kosten te besparen en tijd te winnen, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van hun goederen. Moderne technologie, lees: automatisering, is het antwoord, omdat het u in staat stelt meer te doen met minder. Minder tijd om te produceren, minder geld om fouten te herstellen, minder mensen om dezelfde processen te overzien... Workflow automatisering doet de dingen gewoon aanzienlijk sneller dan een menselijke werknemer, maar dat betekent niet dat we op weg zijn naar een wereld met alleen maar robots die door onze kantoren rollen. We zullen altijd mensen nodig hebben. Automatisering biedt alleen een andere, meer gestandaardiseerde, nauwkeurigere en vooral eenvoudigere manier van werken aan. 

 

Knelpunten

Elk bedrijf heeft zijn specifieke knelpunten, fases in de workflow waar u consequent fouten maakt, gewoon omdat de taak moeilijk is, of processen niet zo vlot verlopen als zou moeten. Elke fase van uw workflow heeft gevolgen voor uw prestaties, vooral diegene met overduidelijke knelpunten. Als u uw productie wilt optimaliseren, is het dus van cruciaal belang dat u deze verbeterpunten kent en aanpakt. Het gebruik van automatisering op plaatsen waar knelpunten uw processen vertragen, verhoogt onvermijdelijk uw productiviteit en bespaart u kostbare tijd bij het zoeken naar mogelijke oplossingen. 

 

Integratie tussen afdelingen

Communicatie tussen afdelingen is nooit eenvoudig, of uw bedrijf nu een multinational is of een kleine-middelgrote onderneming. Teamwerk over de grenzen van uw departementen heen vraagt vaak veel tijd en moeite, gewoon omdat ze niet dezelfde taal spreken of verschillende tools gebruiken. Door gegevens in één platform te centraliseren, wordt de taalbarrière opgelost, waardoor uiteindelijk de samenwerking verbetert en tijd wordt bespaard.

 

Wilt u meer weten over hoe u met automatisering tijd kan besparen? Aarzel dan niet om onze consultants om advies te vragen