Alles wat u moet weten over SaaS

UPDATE JULI 2023 - Software as a Service (SaaS) heeft de manier waarop bedrijven software gebruiken en implementeren drastisch veranderd. In deze blogpost zullen we alles bespreken wat u moet weten over SaaS, met de nadruk op hoe het uw bedrijf kan helpen in het realiseren van uw strategie.

Als leverancier van het toonaangevende SaaS-platform Microsoft Dynamics 365 begrijpen we de voordelen en mogelijkheden die het biedt voor bedrijven van elke omvang en sector. Laten we dus dieper ingaan op de wereld van SaaS en ontdekken hoe het uw bedrijf naar nieuwe hoogten kan brengen. 

Wat is SaaS

SaaS, oftewel Software as a Service, is een Cloud-gebaseerde service waarbij u softwaretoepassingen via het internet kunt gebruiken, zonder dat u ze hoeft te downloaden of te installeren. In plaats daarvan kunt u eenvoudig toegang krijgen tot de software via uw internetbrowser. Dit betekent dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over het beheren van interne servers of het uitvoeren van complexe installatieprocessen. SaaS biedt gemak, flexibiliteit en schaalbaarheid voor uw bedrijf. 

Wat zijn de voordelen van SaaS? 

Software as a Service heeft tal van voordelen voor bedrijven, waaronder: 

  • Kostenbesparing: U hoeft geen grote initiële investeringen te doen in hardware of softwarelicenties. In plaats daarvan betaalt u meestal een maandelijkse abonnementprijs op basis van uw gebruik. 
  • Schaalbaarheid: Met SaaS kunt u eenvoudig op- of afschalen op basis van de behoeften van uw bedrijf. U kunt snel nieuwe gebruikers toevoegen of verwijderen en de benodigde resources aanpassen. 
  • Toegankelijkheid en mobiliteit: U kunt SaaS-toepassingen overal en altijd benaderen, zolang u een internetverbinding heeft. Dit maakt het ideaal voor moderne, gedistribueerde teams en remote werken. 
  • Regelmatige updates en onderhoud: Uw SaaS-provider zorgt voor het onderhoud, de beveiliging en de updates van de software, zodat u altijd gebruik maakt van de nieuwste versie.

Is mijn data veilig? 

Het beveiligen van uw data is een prioriteit, ongeacht de grootte van uw bedrijf. Bij het gebruik van SaaS is de veiligheid van uw data een belangrijk aspect. SaaS-leveranciers investeren aanzienlijk in beveiligingsmaatregelen, back-ups en onderhoud, vaak meer dan kleine of middelgrote bedrijven zelf kunnen doen. Bovendien worden datacenters waar SaaS-systemen worden gehost, regelmatig onderworpen aan strenge auditbeveiligingsprocedures en normen. Deze normen zijn moeilijk te evenaren door een lokale IT-afdeling.

Microsoft Dynamics 365: Een krachtige SaaS-oplossing

Een uitstekend voorbeeld van een SaaS-platform is Microsoft Dynamics 365. Dit platform integreert verschillende bedrijfsapplicaties, zoals CRM, ERP en productiviteitstools, in één geïntegreerde omgeving. Met Dynamics 365 kunt u:

  • Uw verkoop- en klantrelatiebeheer stroomlijnen.
  • Uw bedrijfsprocessen optimaliseren met een complete ERP-oplossing.
  • Uw marketinginspanningen versterken en uw klantenservice verbeteren.
  • Geavanceerde analyses en rapportage mogelijk maken voor betere besluitvorming.

Waarom kiezen voor Microsoft Dynamics 365?

Een van de belangrijkste voordelen van Microsoft Dynamics 365 als SaaS-platform is de mogelijkheid om de software aan te passen aan uw specifieke bedrijfsbehoeften, zoals het aanpassen van gebruikersinterfaces (UI) om de lay-out en functionaliteit af te stemmen op uw werkprocessen en de productiviteit te verhogen. Daarnaast kunt u gegevensvelden wijzigen door aangepaste velden toe te voegen of bestaande velden aan te passen, zodat u belangrijke informatie kunt vastleggen die specifiek is voor uw bedrijf. Bovendien kunt u bedrijfsprocesfuncties in- en uitschakelen, waarbij u alleen de relevante functies activeert voor uw bedrijfsprocessen en de overbodige functies uitschakelt. Tot slot kunt u met Microsoft Dynamics 365 een unieke werkomgeving creëren door uw eigen dashboards, takenlijsten en rapporten in te stellen, zodat u een werkomgeving kunt creëren die volledig is afgestemd op uw bedrijfsdoelen.

Conclusie

SaaS, met Microsoft Dynamics 365 als toonaangevend voorbeeld, biedt bedrijven van elke omvang de mogelijkheid om te profiteren van krachtige bedrijfsapplicaties zonder de complexiteit van traditionele software-implementaties. Door te kiezen voor SaaS, kunt u kosten besparen, schaalbaarheid bereiken en uw bedrijfsprocessen optimaliseren. Als leverancier van Microsoft Dynamics 365 helpen wij u graag om de voordelen van SaaS te benutten en uw bedrijf naar nieuwe hoogten te brengen.

Bent u geïnteresseerd in wat NORRIQ voor uw bedrijf kan betekenen of wilt u meer weten over onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. We staan klaar om u te helpen uw volledige zakelijke potentieel te realiseren met behulp van Microsoft Dynamics 365 en SaaS-technologie.

Contacteer ons voor vrijblijvend advies.