Een nieuwe job in COVID-19 tijden – onze nieuwe collega Vera deelt haar ervaring.

In oktober verwelkomden wij een nieuwe collega in ons NORRIQ Team: Vera Florizoone. Zij startte als Consultant voor het ERP team – de job op zich is al uitdagend daarbovenop kwam ook nog het opstarten in deze COVID-19 tijd! Wij interviewden Vera om terug te kijken op haar eerst maanden als NORRIQ Star.

Vera Florizoone

Dag Vera, wat spannend een nieuwe job in deze tijd! Hoe kijk je zelf terug op de eerste maand bij NORRIQ? 

Ik kijk hier zeer positief op terug. Het was erg spannend om de sprong naar een nieuwe job te wagen, maar ik heb er nog geen seconde spijt van gehad.  

Uiteraard heb ik een aantal intensieve weken achter de rug. Ik kreeg veel nieuwe informatie te verwerken en leerde veel nieuwe collega’s kennen. Gelukkig werd ik zeer goed ontvangen en voelde ik mij meteen deel van het team. Elke collega is ook stuk voor stuk even vriendelijk, geduldig en behulpzaam.  

De COVID-19 situatie brengt natuurlijk een extra uitdaging bij het starten van een nieuwe job maar de manier hoe NORRIQ hier creatief meer omspringt, was een aangename verrassing. Bijeenkomsten na het werk op vrijdag zijn niet afgeschaft maar gaan nu digitaal door: onze “e-apero”. Ideaal om de collega’s nog beter te leren kennen.  

Ook heb ik reeds een eerste positieve kennismaking met verschillende klanten achter de rug. Veel nieuwe indrukken dus. De eerste maand was goed gevuld en is voorbij gevlogen!  

Waarom koos je voor NORRIQ als nieuwe werkplek?  

Toen ik de vacature las, kreeg ik meteen een goed gevoel. Ik kon me perfect vinden in het type persoon dat NORRIQ zocht: gemotiveerd, vooruitstrevend, energiek en met een ‘work hard-play hard’ mentaliteit.  

Ook bleek al snel duidelijk dat NORRIQ zich op hun beurt even hard wilt inzetten voor zijn werknemers. Ieders kwaliteiten worden in de verf gezet en inzet en goed werk worden gewaardeerd. Ik had enorm veel zin om voor NORRIQ te werken en gelukkig was dat gevoel wederzijds! Daarbovenop kwam het nieuwe kantoor in Waregem. Ik woon momenteel in Oost-Vlaanderen en afkomstig van West-Vlaanderen – dus heel leuk om terug naar de roots te gaan en een kantoor nabij te hebben. 

Maak je veel gebruik van het nieuwe kantoor in Waregem? 

Ik ga een drietal dagen per week naar kantoor en werk twee dagen van thuis uit. Het is toch gemakkelijker om zaken te overleggen met collega’s die op dat moment ook op kantoor zijn. 

Daarnaast is het bij volledig thuiswerk toch wel gevaarlijk om de connectie met de collega’s te verliezen. En voor mij is dit zeker belangrijk, aangezien ik die connectie nog aan het opbouwen ben. 

Vorige week hebben we ook voor het eerst een klant kunnen ontvangen in Waregem – uiteraard confrom de COVID-19 maatregelen. Erg leuk dat we dit konden organiseren, en voor mij ook ideaal om de klant te leren kennen. 

Het kantoor is zeer mooi. De buitenmuur is gebogen waardoor je helemaal geen hokjes gevoel hebt. En binnenin zijn de ruimtes afgescheiden met glazen wanden, waardoor er een heel open gevoel is. De inrichting heel stijlvol en strak. De locatie van het kantoor is ook goed gelegen, vrij dicht bij de autosnelweg en dus gemakkelijk bereikbaar. 

Wat zijn je grootste uitdagingen op dit moment ? 

Gezien de meeste mensen niet op kantoor werken, is het niet altijd evident om een case ‘on the go’ te bespreken. Het is vaak zoeken naar iemand die beschikbaar is om mij te helpen en ook wel een drempel wanneer je deze collega nog niet ontmoet hebt.  

Ik ben ook nog volop in opleiding bij NORRIQ! In het verleden werkte ik al met Navision en Business Central, maar aangezien dat volledig maatwerk was, heb ik nog niet genoeg kennis over hoe de standaard nu werkt. Gelukkig helpt NORRIQ mij hierbij – maar het is zeker een uitdaging. 

Hoe verliep je onboarding? 

Mijn onboarding was goed voorbereid en ingepland. Ik werd persoonlijk begeleid, heb een rondleiding gekregen in alle kantoren en iedereen verwelkomde mij met open armen.  

Ondanks de strenger wordende COVID-maatregelen, kon er iedere dag iemand mij opleiding of begeleiding geven. Hiervoor een dikke merci aan mijn nieuwe collega’s! 

Ik heb geen enkel moment het gevoel gehad dat ik er alleen voor sta. Ook nu zijn er nog steeds wekelijkse evaluatiemomenten, volg ik online cursus en staan de collega’s steeds paraat.  

Heb je tips voor mensen die in COVID tijden in een nieuwe job starten? 

Ookal kan je je collega’s niet ontmoeten, probeer tijd te maken om elkaar te leren kennen. Video calls helpen hierbij enorm – zeker 1-op-1 gesprekken! 

 

Vera, heel veel succes met je verdere carrière bij NORRIQ!