Pieter-Jan Helsen: stagiair bij NORRIQ

Bij NORRIQ staat de deur steeds open voor studenten die hun stages willen lopen in de IT sector! Wij geven met veel plezier studenten de kans om te groeien, kennis op te doen en te proeven van het bedrijfsleven. Wat is hun mening over NORRIQ en leren ze ook effectief iets bij? Wel, we vroegen het Pieter-Jan, een stagiair die momenteel zijn stage bij NORRIQ aan het afronden is.

Pieter-Jan Helsen als stagiair bij NORRIQ

Pieter-Jan, wil je je even kort voorstellen?

Ik ben student Advanced Business Management met een specialisatie in Data & Analytics aan de hogeschool UCLL. Momenteel loop ik in het kader van deze opleiding dan ook stage bij NORRIQ in Tremelo.

Waarom heb je voor NORRIQ gekozen als stagebedrijf?

Omdat er onmiddellijk een klik was. Vanaf het eerste contact wist ik dat ik me bij NORRIQ thuis zou voelen. Ik moet zeggen dat mijn gevoel me niet in de steek gelaten heeft. Doorheen mijn stage is dit gevoel alleen maar versterkt. Het is gewoon een ontzettend fijn bedrijf om voor te werken met een energieke sfeer.

Heb je ondertussen ook wat kunnen opsteken?

Zeker en vast! Tijdens deze stage kwam ik al in aanraking met verschillende aspecten die me ontzettend boeien. Business Intelligence, machine learning en Artificial Intelligence: ik vind het super interessante topics. Mijn project/stage draaide initieel dan ook grotendeels rond deze materie. Ik deed onderzoek naar de mogelijkheden van Microsoft Azure op dit vlak. Azure ML, Azure Cognitive Services en Azure IoT kwamen hierbij aan bod.

Het zijn natuurlijk bijzondere tijden, had Covid-19 impact op je stage?

Tja, concrete toepassingen maken was natuurlijk moeilijk. Daarom heb ik ook gekozen om mijn onderzoek verder te zetten rond een ander onderwerp: het Power Platform. Daarvoor deed ik onderzoek naar de mogelijkheden van het analytics pane en de key influencers visual in Power BI. Daarnaast bekeek ik ook de mogelijkheden van object detection via de AI Builder in Power Apps.

Corona heeft er ook voor gezorgd dat ik kon meehelpen aan het maken van de #StaySafe App. Mijn Power BI rapport werd gebruikt om een overzicht te creëren van de capaciteit van de NORRIQ kantoren. Toch een klein steentje dat ik heb kunnen bijgedragen in deze bizarre tijd. Om dit te realiseren kon ik trouwens al onmiddellijk beroep doen op de kennis die ik opdeed tijdens mijn studies en wat ik al opgestoken had tijdens mijn stage. Nee, dit was zeker geen verloren stageperiode.

Nu je stage er bijna op zit, hoe blik je er op terug?

Ik heb alvast heel wat bijgeleerd. Ik weet nu veel concreter hoe technologie effectief kan bijdragen aan het bedrijfsleven en de maatschappij. Ook op persoonlijk vlak ben ik gegroeid. Bij een bedrijf aan de slag gaan is toch nog wat anders dan studeren. Ik heb het gevoel nu helemaal klaar te zijn om de stap te zetten naar het bedrijfsleven.

En begin je die carrière bij NORRIQ?

Dat sluit ik zeker niet uit. Moesten er boeiende opportuniteiten zijn, dan zie ik een toekomst bij NORRIQ zeker en vast zitten. Daarom is dit ook geen vaarwel, maar een tot binnenkort wat mij betreft.

 

Bedankt Pieter-Jan voor je verhaal en je inzet tijdens je stage. Wij hebben trouwens heel goed nieuws! NORRIQ was zo overtuigd van de kwaliteiten van Pieter-Jan dat vanaf september zijn carrière zal starten bij NORRIQ. Eerst nog even volop genieten van zijn zomervakantie.