Wanneer u met e-commerce van start wilt gaan, moet u met veel dingen rekening houden. Maar hoe gaat u best te werk om snel en eenvoudig de vruchten te kunnen plukken van uw online platform? 

Gebruik deze 7 tips voor een succesvolle webshop.

 

E-commerce is meer dan mooi webdesign

Om succesvol te zijn met e-commerce, moet uw online platform aan hoge eisen voldoen. Het moet u sterk positioneren binnen uw online markt, uw online verkoop perfect ondersteunen en de best mogelijke klantervaring bieden in de webshop. Hoe creëert u hiervoor het beste kader? Wij brengen onze ervaring uit honderden projecten samen in 7 tips.


Hoe eenvoudiger, hoe beter

Uit ervaring weten we dat onze klanten minder complexiteit willen en de voorkeur geven aan gebruiksklare e-commerceoplossingen die toegang bieden tot alle e-commercefunctionaliteiten die een onderneming kan gebruiken.

In plaats van zich in dure en risicovolle ontwikkelingsprojecten te storten, kiezen ondernemingen vandaag de dag voor een e-commerceoplossing waarmee ze op een eenvoudige, snelle en veilige manier professionele e-commercefunctionaliteiten kunnen implementeren.


Waarom is ERP- en PIM-integratie belangrijk?

Het kan voor een bedrijf verleidelijk zijn om voor één van de vele e-commerceoplossingen op de markt te kiezen en deze via zogenaamde interfaces met de ERP- en PIM-systemen (product information management) van het bedrijf te koppelen.

Het alternatief is om te opteren voor een e-commerceoplossing met verregaande ERP- en PIM-integraties. Deze laatste optie biedt enorme voordelen voor ondernemingen met online ambities.

ERP-integratie is belangrijk, want uw webshop is zelf niet in staat om orders te berekenen, de voorraadstatus te bepalen of prijzen en productinformatie te beheren. Het levert u een besparing op omdat u uw prijzen en kortingen in het ERP-systeem kunt beheren. Het automatiseert ook uw processen voor orders, voorraadbeheer, facturering en logistiek voor uw webshop en ERP-systeem.

PIM-integratie zorgt ervoor dat alle productinformatie, zoals beschrijvingen, foto's en prijzen, op elk moment correct en up-to-date zijn in de webshop, wat cruciaal is om uw klanten de best mogelijke ervaring te bieden.


Op basis van onze ervaringen formuleren we hieronder 7 tips voor de snelste weg naar succes met e-commerce:

 1. Ga voor een kant-en-klare oplossing.
 2. Denk na over de integratie in uw bedrijfssystemen, bijvoorbeeld Microsoft Dynamics NAV, CRM en PIM.
 3. Kies voor een ervaren leverancier met een grondige kennis van de technologie en de bedrijfsprocessen.
 4. Kies voor een schaalbaar platform en begin klein.
 5. Zorg voor een oplossing die gegevens verzamelt over het gedrag van de gebruikers, zowel op uw website als in uw webshop.
 6. Kies voor een oplossing met ingebouwde online marketingtools, zoals e-mailmarketing, zoekmachineoptimalisatie en split-testing.
 7. Maak middelen vrij voor continue optimalisaties.

Wilt u inspiratie opdoen rond e-commerce?

Neem dan deel aan ons webinar over e-commerce op woe 7 december om 12.30u. Lees meer over de webinar en schrijf u hier in.

U leert:

 • wat de marktcijfers ons over e-commerce vertellen
 • wat de e-commercetrends zijn, vooral in B2B
 • waar je op moet letten als je met e-commerce wilt starten
 • de kennis en ervaring die we hebben gebundeld in de NORRIQ E-commerce Accelarator

JA, IK WIL ER GRAAG MEER OVER WETEN - IK SCHRIJF MIJ IN VOOR DE WEBINAR

E-handel ecommerce e-commerce ehandel Microsoft Dynamics NAV Navision PIM Integration Product Information Management Click to like!

NORRIQ

Your business - simplified

NORRIQ delivers solutions for the whole Microsoft product-palette, with a focus on the clients' needs for 360° it-solutions. Our 300 dedicated consultants have delivered services and business solutions for more than 10.000 customers.
NORRIQ is one of the most important business partners for Microsoft.