Tot voor kort, werkte Brouwerij Westmalle met een verouderde Drink-IT oplossing waardoor het moeilijk was noodzakelijke aanpassingen door te voeren. Een oplossing drong zich op.

Abdij Der Trappisten Van Westmalle is al sinds 2005 een trouwe Drink-IT klant. Ze werkten nog steeds op hun oude, oorspronkelijke, Drink-IT 4.0 versie. Een oplossing drong zich op nadat bleek dat de noodzakelijke aanpassingen i.v.m. wetgeving ed steeds moeilijker bleken te zijn. Daarenboven was er ook geen ondersteuning meer door Microsoft bij eventuele problemen.

Het klooster van Westmalle werd in 1836 tot abdij van de orde der trappisten verheven. In hetzelfde jaar begonnen de monniken met het brouwen van bier, aanvankelijk alleen voor eigen gebruik, maar vanaf 1856 ook voor de verkoop. De brouwerij, die zich helemaal binnen de muren van de abdij bevindt, is sindsdien diverse malen uitgebreid en gemoderniseerd. Het Westmalle bier is één van de 10 trappistenbiermerken wereldwijd.

 

Vertrouwen in Drink-IT

Tot voor kort, werkte Brouwerij Westmalle met een verouderde Drink-IT oplossing waardoor het moeilijk was noodzakelijke aanpassingen door te voeren.

“Omwille van onze jarenlange ervaring met het pakket en de sectorspecifieke functionaliteiten van Drink-IT, wilden we met deze oplossing verder gaan. Bovendien vonden we het belangrijk om dadelijk naar de meest recente versie over te stappen zodat we onmiddellijk gebruik konden maken van de nieuwe mogelijkheden van de oplossing”, zegt Jean Goiris, hoofd Financiële Dienst bij Brouwerij Westmalle.

 

Vlotte herimplementatie van bestaande oplossing

Het NORRIQ team moest niet van nul starten bij de herimplementatie. De bestaande Drink-IT oplossing was het uitgangspunt met een vlotte implementatie als resultaat.

“Onze brouwerij is niet zo groot en we gebruiken maar een deel van de Drink-IT oplossing”, aldus Jean Goiris. “We hebben echter wel gemerkt dat er toch wat nadelen verbonden zijn aan het vele maatwerk. De standaard functionaliteiten worden nu meer benut.”

 

Een grote verbetering

De overgang van Drink-IT op NAV 4.0 naar Drink-IT op NAV 2013 R2 is even wennen voor de gebruikers. Het ziet er niet enkel visueel anders uit, het is ook een “role based” oplossing geworden.

“Iedere gebruiker kan, t.o.v. het oude systeem, zijn scherm, menu,… personaliseren. Dit vraagt toch wel wat aanpassingstijd van onze medewerkers. Maar de nieuwe oplossing is een grote stap voorwaarts. Het ziet er een stuk moderner uit en de sterke integratie met Microsoft Office maakt het voor de gebruiker veel flexibeler om gegevens op een bepaalde manier uit het systeem te halen. Persoonlijk heeft mijn nauwe betrokkenheid met de implementatie mij veel meer inzicht gegeven in de werking van de oplossing zodat we in de toekomst meer zaken zelf kunnen aanpassen waarvoor we in het verleden steeds beroep moesten doen op de helpdesk, “ besluit Jean Goiris.

 

Drink-IT ERP Microsoft Click to like!

NORRIQ

Your Business - Simplified

NORRIQ Belgium helpt organisaties met de automatisering van hun bedrijfsprocessen. Als Microsoft Gold Partner biedt het diensten, implementatie en ondersteuning voor ERP- en CRM-systemen, e-commerce, business intelligence en hosting van applicaties. Met meer dan 100 hoogopgeleide mensen in Tremelo en Lummen biedt NORRIQ gespecialiseerde oplossingen voor financiële en commerciële afdelingen, en ook voor de drankensector (Drink-IT), project-en servicebedrijven, ledenorganisaties, productiebedrijven en groothandels.