Er wordt vaak gesproken over de voordelen van Business Intelligence, maar wat is Business Intelligence nu eigenlijk? Hieronder geven wij u alvast een voorproefje.

 

Krijg een BI demo


Wat is Business Intelligence?
Business Intelligence of BI biedt uw onderneming de mogelijkheid om beslissingsprocessen te verbeteren met betere zakelijke inzichten. Die inzichten komen tot stand komt door gegevens op een slimme manier te vinden, te verwerken, te bewaren en te analyseren. Op die manier kunnen managers en medewerkers de juiste beslissingen op het juiste moment nemen, en kunnen ze zo bijvoorbeeld uw kosten verlagen, nieuwe zakelijke opportuniteiten creëren en de prestaties van het bedrijf verbeteren.


Hebt u Business Intelligence nodig?
Ja! Moderne bedrijven verzamelen en bewaren massa's gegevens die kunnen worden gebruikt om de doelstellingen van de onderneming te bereiken. Veel bedrijven benutten echter niet het volledige potentieel van hun gegevens. Enkele redenen hiervoor zijn vaak dat gegevens al snel een doolhof worden, dat er enorme hoeveelheden gegevens zijn, en dat de analyse zelf niet alleen veel middelen vergt, maar ook erg vervelend werk kan zijn. Met een moderne BI-tool kunt u de verzameling en analyse van gegevens grotendeels automatiseren.

BI is niet alleen voor grote ondernemingen
Veel kleine bedrijven denken dat BI alleen relevant is voor grote ondernemingen. BI is vandaag de dag echter erg gebruiksvriendelijk en goedkoop geworden, en u kunt er eenvoudig en snel mee aan de slag. Dat maakt het een interessante tool voor bedrijven van elke omvang.

Waarom is het visualiseren van gegevens belangrijk? 
Visualisatie is een van de beste manieren om gegevens te analyseren en inzichtelijk te maken, zeker als u ze aan medewerkers, klanten of investeerders moet presenteren. Infographics zijn bijvoorbeeld een geweldige manier om bedrijfsgegevens op een inzichtelijke en overtuigende manier voor te stellen. Met een moderne BI-oplossing is een visualisatie perfect mogelijk zonder dat u veel tijd moet besteden aan het ontwerpen en opmaken van grafieken. 
 

De sleutel tot toekomstige groei
BI biedt u ook de mogelijkheid om patronen en trends te ontwaren in bedrijfsresultaten uit het verleden. Zo kunt u belangrijke trends opmerken en verder onderzoeken die u anders gemakkelijk over het hoofd zou zien. Met BI kunt u bijvoorbeeld nagaan welke factoren in het verleden een rol hebben gespeeld bij uw beste en slechtste resultaten. Uw bedrijf kan zulke inzichten vervolgens gebruiken om nieuwe groeimogelijkheden te verkennen.

Hoe zorgt u voor een maximale impact van BI? 
Of een BI-oplossing voldoende waarde oplevert, is voor een deel afhankelijk van hoe eenvoudig de implementatie, het gebruik en het beheer van de oplossing zijn. Ga voor een eenvoudige oplossing die aan uw behoeften voldoet. Verder is het natuurlijk belangrijk om een grote hoeveelheid gegevens van hoge kwaliteit te verzamelen. Daarnaast is het interessant om regelmatig na te gaan of de BI-implementatie het bedrijf op de juiste manier in de richting van de bedrijfsdoelstellingen stuurt.

Let echter wel goed op...
Voor een kleine onderneming kan het verleidelijk zijn om 'all in' te gaan in BI. Het vooruitzicht om alle bedrijfsgegevens te kunnen analyseren en de resultaten in daden om te zetten voor de medewerkers klinkt immers erg spannend. Het risico bestaat echter dat u investeert in een systeem dat veel te omvangrijk en complex is voor de werkelijke behoeften van het bedrijf. Veel ondernemingen zijn namelijk zo enthousiast over de nieuwe mogelijkheden dat ze vergeten dat de snelste weg naar BI-succes loopt via een gebruiksvriendelijke en eenvoudige BI-oplossing die de basistaken goed uitvoert: het analyseren en presenteren van uw gegevens.

 

Krijg een BI demo

Business Intelligence BI Power BI Beslissingsproces Data-analyse Click to like!

NORRIQ

Your Business - Simplified

NORRIQ Belgium helpt organisaties met de automatisering van hun bedrijfsprocessen. Als Microsoft Gold Partner biedt het diensten, implementatie en ondersteuning voor ERP- en CRM-systemen, e-commerce, business intelligence en hosting van applicaties. Met meer dan 100 hoogopgeleide mensen in Tremelo en Lummen biedt NORRIQ gespecialiseerde oplossingen voor financiële en commerciële afdelingen, en ook voor de drankensector (Drink-IT), project-en servicebedrijven, ledenorganisaties, productiebedrijven en groothandels.