Vanaf dag één hadden we contact met senior professionals die niet alleen technisch sterk zijn, maar ook onze zakelijke uitdagingen heel goed begrijpen.

Frédéric Desonnay
Emakina Group
Frédéric

In een notendop

De voordelen van deze samenwerking?

Het stroomlijnen van de financiële departementen people

Een uniforme aanpak, structuur en rapporteringsmethode maakten het voor de financiële afdeling een heel stuk makkelijker.

Klaar voor internationaal succes language

Het internationale succes van Emakina vertaalt zich vandaag in een behoefte aan automatisering en meer bepaald internationalisering.

Business Insights screen_share

Digitalisering van financiële gegevens zorgt voor een beter inzicht in de bedrijfsprestaties via uniforme rapporten en drill-down analytics in verschillende landen.

Tijdsbesparing schedule

Met de digitalisatie van de volledige workflow van de financiële departementen bereikt Emakina een tijdsbesparing van maar liefst 50%.

Internationalisatie Emakina: een verreikende samenwerking

Voor het stroomlijnen van financiële departementen over verschillende landen heen is er geen kant-en-klare oplossing, laat staan een doe-het-zelf klus. Al vijftien jaar zorgen we voor consultancy op maat, en zo zagen we Emakina evolueren tot een grote onderneming die tot ver buiten de grenzen succes reikt!

Internationalisering, een ware uitdaging voor het financiële departement

Een financieel team wordt steeds uitgedaagd met veranderingen, van buitenaf zoals wetgevingen, maar ook interne veranderingen, zoals uitbreidingen en internationalisering. Emakina heeft agentschappen in Brussel, Amsterdam, Parijs, Wenen en Stockholm, maar ook ver buiten Europa, in steden als Dubai, Kaapstad en Singapore. Het grote internationale succes van Emakina vertaalt zich vandaag in een grote nood aan het automatiseren en vooral internationaliseren van de financiële departementen over de verschillende entiteiten en landen heen. De behoefte aan accurate en real-time rapportage, makkelijk te controleren gegevens en een grotere wendbaarheid, vraagt het stroomlijnen van processen. Bovendien blijft een financieel team dat voornamelijk op afstand werkt met verschillende systemen een uitdaging.

De noodzaak voor een uniforme aanpak, structuur en rapportering wordt daarbij al snel duidelijk. Maar hoe kunnen we alle departementen zo goed mogelijk stroomlijnen en financiële processen digitaliseren? Bij NORRIQ zeggen we resoluut: met Microsoft 365 Business Central.

Het digitaliseren van financiële data zorgt voor een beter inzicht in bedrijfsprestaties via uniforme rapporten en drill-down analytics over vestigingen in verschillende landen heen. Daarenboven krijgen de juiste departementen een klare kijk op al de financiële data die hapklaar en systematisch wordt gegenereerd. Dit verhoogt de efficiëntie binnen het internationale team. Kort door de bocht, worden foutgevoelige Excel-spreadsheets vervangen door één enkele bedrijfssoftware-oplossing met als gevolg één bron van betrouwbare informatie. In een aantal landen heeft Emakina de volledige overschakeling al met succes doorlopen.

International

Implementatie van Invoice Workflow

Naast de implementatie van Microsoft 365 Business Central zorgden onze consultants ook voor de realisatie van Invoice Workflow voor Emakina’s financiële departement. Deze digitale oplossing optimaliseert de verwerking van de boekhouding door middel van digitalisering, automatisering en een efficiënte workflow, van het ontvangen van een factuur tot de digitale archivering ervan. Met de digitalisatie van de volledige workflow bereikt Emakina een tijdsbesparing van maar liefst 50%. Invoice Workflow kan ook volledig geïntegreerd worden met 365 Business Central. Dat maakt dat deze oplossing graag gezien wordt op de financiële afdeling, maar ook eenvoudige te implementeren is.

Invoice Workflow

Een internationale mindset, daar kom je ver me!

Onze expertise in de financiële wereld is verreikend; wij begrijpen de cultuur en de uitdagingen van een financiële afdeling op een diep niveau. Waar een internationale aanpak met lokale touch points vaak een struikelblok is, is het bij NORRIQ juist een sterkte. Dankzij de internationale mindset van onze consultants in combinatie met in kaart gebrachte lokale partners, bieden we een “no fail” garantie en een samenwerking die mogelijke struikelblokken aanpakt en uit de weg ruimt.   

Global Aspect

Emakina x NORRIQ, een verhaal van duurzaamheid

Maar liefst vijftien jaar geleden, in het tijdperk waarin facturen nog met fax werden verzonden en informatie op floppy disks de ronde deed, werd het vandaag internationale digital agency Emakina Group klant. Onze relatie over de jaren en projecten heen werd steeds gekenmerkt door duurzaamheid, wederzijds vertrouwen en een appreciatie voor onze kennis en ervaring. Ook nu, willen we deze duurzame relatie graag voortzetten.

Ook Frédéric Desonnnay, CFO van Emakina Group kijkt terug op een positieve samenwerking. “Onze eerste interacties met NORRIQ dateren van 2006, toen NORRIQ nog onder de naam Helios bekend stond. We zochten een ervaren en betrouwbare Microsoft partner om Dynamics Nav 2007 als ERP te implementeren. Vanaf dag één hadden we contact met senior professionals die niet alleen technisch sterk zijn, maar ook onze zakelijke uitdagingen heel goed begrijpen.”

Trusted collaboration

“We zien NORRIQ meer als een “zakenpartner” dan als een “technisch adviseur". Dit zegt alles over onze samenwerking. Natuurlijk hebben we ook wat opbstakels ervaren, maar we hebben steeds samen oplossingen gevonden. De grootste uitdaging was om efficiënt te blijven in onze interacties, naast de aanzienlijke geografische groei van Emakina die lokale ondersteuning vroeg van andere Microsoft-partners in het buitenland. Ik moet toegeven dat telkens we contact legden met andere Microsoft-partners, ik al snel realiseerde dat NORRIQ ver boven het gemiddelde lag in termen van kwaliteit van diensten. Emakina heeft de reputatie dat het altijd levert wat het belooft. Dit is zeker ook van toepassing op NORRIQ! De combinatie van het talent van NORRIQ met een goed presterend intern team is het geheim van zo'n duurzame commerciële relatie.”

NORRIQ, brengt steeds het juiste profiel, met de juiste kennis naar de klant, zodat we steeds een waardevolle rol kunnen spelen bij het begeleiden van uw project.

Benieuwd naar wat onze consultants voor u kunnen betekenen?

Aarzel niet, en vraag vrijblijvend advies. 

 

Offices

Geïnteresseerd in hoe u uw departementen future proof maakt?

Zorg ervoor dat uw departementen optimaal en gestroomlijnd samenwerken dankzij een technologie oplossing.

Vraag meer informatie