Welke voordelen haalt u uit een geautomatiseerd ledensysteem?

image

Automatisering van uw ledenbeheer check

Uw leden zijn de kern van uw organisatie. Een correct en geautomatiseerd ledenbeheer is dan ook cruciaal. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat uw leden zich zelf kunnen registreren of hun gegevens aanpassen via een kanaal dat u zelf kiest. 

Niets is zo vervelend in een ledendatabase als verouderde info. Door deze handige optie kan u dus uw leden zelfstandig hun gegevens laten bijhouden en komt de meest recente info allemaal automatisch in uw CRM systeem terecht.

Uiteraard kan u ook kiezen welke informatie uw leden zelf kunnen bijhouden en welke u zelf beheert. 

image

Eenvoudig communiceren check

Communicatie staat centraal in elke organisatie. Uw vereniging, federatie of koepel is hier geen uitzondering in. 

Neem zelf het heft in handen en bouw aan een duurzame relatie met u leden. Zo kan u aan de hand van gepersonaliseerde emailmarketing alle leden of enkel bepaalde groepen op een vlotte en eenvoudige manier op de hoogte houden van het laatste nieuws of een verandering van richtlijnen. 

Bovendien kan er per lid of groep een overzicht worden weergegeven over de communicatie die ze hebben ontvangen en of ze hierop interactie hebben getoond. 

image

Opvolging van de lidgelden check

Of u nu een commerciële organisatie bent of niet, de integratie met de financiële cel is altijd belangrijk. Dankzij Microsoft Dynamics kan het financiële beheer in uw organisatie sterk vereenvoudigd worden. 

Zo kan u eenvoudig een overzicht krijgen van de wel en niet betaalde lidgelden. En indien nodig een betaalherinnering uitsturen of u kan deze zelfs automatisch laten versturen! 

Deze functionaliteit kunnen we dan weer naadloos integreren met uw boekhoudpakket of ander financiëel systeem. De finance-afdeling zal u dankbaar zijn.

image

Evenementen Organiseren check

Uw leden informeren, inspireren of bedanken, het kan via verschillende kanalen. Een daarvan is evenementen. Of je een echte bijeenkomst of - omwille van Corona maatregelen - liever een online event wilt organiseren, het kan allemaal. 

Uitnodigingen, herinneringen en bevestigingen sturen was nog nooit zo eenvoudig! En Microsoft Dynamics houdt voor u gemakkelijk de registraties, inschrijvingen en aanwezigen bij. Zo kan u zich focussen op uw leden.

Achteraf kan u dan weer naar alle aanwezigen een bedankje sturen via deze event module.

image

Overzicht in een kluwe van data check

Alle informatie is gecentraliseerd, er is dan ook de mogelijkheid om al uw data in overzichtelijke grafieken en rapporten weer te geven. 

Wilt u zien hoeveel actieve leden uw vereniging heeft? Of wilt u de groei in het aantal leden weergeven per maand? Voor als uw soortgelijke vragen kan u verschillende dashboards samenstellen die in u een oogopslag een holistisch overzicht kunnen bieden in uw organisatie?

Is het tijd voor een rapportering? U kan deze dashboards weergeven op een meeting of zelfs delen met een gebruiker, zo heeft iedereen steeds inzicht in de juiste data op het juiste moment en kan er indien nodig worden bijgestuurd.

image

Connectiviteit met bestaande apps check

Heeft u al applicaties die het werk voor u doen? Uiteraard spreekt het voor zich dat Microsoft Dynamics naadloos integreert met MS Office producten zoals Outlook en Microsoft Teams. 

Maar niet alleen Microsoft producten integreren met Dynamics. Veel van onze klanten maken reeds gebruik van emailmarketing oplossingen zoals Mailchimp of Omnisend, om er maar enkele te noemen. Hiervoor hebben we steeds een integratie kunnen voorzien net zoals met het boekhoudpakket waar uw financiële afdeling mee werkt.