NORRIQ ondersteunt Brouwerij De Brabandere op weg naar verdere expansie met Drink-IT®

Het West-Vlaamse Bavikhove kan sinds 1894 prat gaan op een brouwerij die doorheen de jaren een indrukwekkend parcours aflegde. Brouwerij De Brabandere staat vandaag onder de algemene leiding van Dhr. Ignace De Brabandere en brengt niet alleen een uitgebreid gamma aan bieren en frisdranken op de markt, maar beheert ook nog een patrimonium van zo’n 300 horecazaken. Toen de bestaande bedrijfssoftware in 2007 aan de sterke groei van de brouwerij niet meer beantwoordde, besliste het management om de diverse toepassingen, waaronder een maatwerkoplossing in Progress, te vervangen door een gecentraliseerd bedrijfssysteem.

De keuze viel op informaticapartner NORRIQ, die met Drink-IT® en het Microsoft Dynamics NAV platform meteen een internationale oplossing kon voorstellen die specifiek gericht is op de noden van de brouwerij.

  

                                              

Met Drink-IT® ontwikkelde NORRIQ meteen een wereldoplossing die de internationale groei van onze brouwerij kan ondersteunen. Hun consultants zijn bovendien vertrouwd met de specifieke problematiek van onze sector, zodat de implementatie erg vlot verlopen is."

Yves Goessaert, CFO, Brouwerij De Brabandere

Profiel
Brouwerij De Brabandere, produceert jaarlijks 200.000 hectoliter bieren en frisdranken die het voornamelijk verdeelt op de Belgische en Franse markt. Daarnaast beheert de brouwerij een uitgebreid patrimonium van zo’n 300 horecazaken. Brouwerij De Brabandere telt 74 gemotiveerde werknemers in België en 8 in Frankrijk.

Uitdaging
Een omzetverdubbeling op tien jaar tijd leidde tot steeds meer problemen met de dataconsistentie in de bestaande softwaretoepassingen, waarvan een deel als maatwerk in Progress geschreven werd.

Oplossing
NORRIQ implementeerde de geïntegreerde sectoroplossing Drink-IT®, gebaseerd op het standaard bedrijfsplatform Microsoft Dynamics NAV. Het nieuwe bedrijfssysteem, dat 16 gebruikers telt, biedt bovendien een oplossing voor het beheer van accijnzen (EMCS), leeggoed en het uitgebreid patrimonium van Brouwerij De Brabandere.

Voordelen

  • Betere opvolging van verkoophistoriek en voorraadrotatie dankzij de NORRIQ BI Cubes

  • Correcte facturatie en opvolging van betalingen

  • Tijdwinst dankzij geïntegreerd accijnzenbeheer (EMCS)

  • Uitgebreide opvolging leeggoed per individuele klant

  • Ondersteuning internationale activiteiten met wereldoplossing

  • Sectorkennis van implementatiepartner NORRIQ Belgium