Klinkende glazen op succesvolle Drink-IT® implementatie

Brouwerij Roman uit Oudenaarde en IT partner NORRIQ Belgium toosten op de succesvolle implementatie van Drink-IT®. Met deze standaardmodule bovenop Microsoft Dynamics NAV heeft NORRIQ al veel positieve referenties opgebouwd onder brouwerijen en drankenhandels. De zoektocht naar een nieuwe oplossing drong zich op toen de ondersteuning voor het oude en logge AS/400 systeem wegviel. Roman was zich bewust van de gevaren van een maatwerkpakket en ging op zoek naar een standaard oplossing. In de praktijk bleek echter dat de meeste aanbieders nog geen ervaring hadden met de typische brouwerijproblematiek, waaronder accijns- en leeggoedbeheer en de complexe kortingstructuur. NORRIQ Belgium stak met Drink-IT® dan ook met kop en schouders boven de concurrentie uit.
 

                         

"NORRIQ heeft Microsoft Dynamics NAV aangevuld met Drink-IT®, een standaardoplossing voor brouwerijen en drankenhandels. Haast alles wat we nodig hebben, zit er standaard in. De positieve referenties die ze hiermee konden voorleggen, gaven ons veel vertrouwen. Hun uitgebreide sectorkennis heeft ook zeker een belangrijke rol gespeeld”.

Tom Schautteet, hoofd Boekhouding, Brouwerij Roman


Profiel 
Brouwerij Roman ontstond in 1545 in Mater, bij Oudenaarde. De brouwerij produceert en commercialiseert een bijna compleet gamma Belgische bieren, waters en limonades. De jaarlijkse omzet bedraagt ca. tien miljoen euro.

Uitdaging
Het oude AS/400 systeem bood een complete ondersteuning van de brouwerijactiviteiten (behalve productie), maar de logge maatwerktoepassing was intussen verouderd en de ondersteuning viel weg.

Oplossing
NORRIQ installeerde Drink-IT® bij Brouwerij Roman, de industrieoplossing voor de brouwerij- en drankensector, die een volledig geïntegreerd beheer van alle typische brouwerijprocessen ondersteunt.

Voordelen

  • Standaardoplossing voor brouwerij en drankenhandel met een minimum aan maatwerk

  • Geïntegreerd accijnsbeheer, klaar voor EMCS

  • Vlotte export naar Officetoepassingen

  • Complexe kortingstructuur is standaard Drink-IT® functionaliteit

  • Ingebouwde goedkeuringsprocessen

  • NORRIQ Cubes voor flexibele rapportering

  • Een IT partner met ervaring in de sector