Microsoft Dynamics levert meer marktinzicht en grotere efficiëntie bij Resiplast

Resiplast kende de laatste jaren een sterke groei, waardoor de onderneming genoodzaakt was in te zetten op digitalisering. De producent van kunstharsen voor de bouwindustrie gebruikte een oud IT-systeem om alle processen te beheren, maar de verschillende toepassingen werkten los van elkaar. Daardoor kampte men met inefficiëntie, veel dubbel werk  en te weinig zicht op de rendabiliteit van de verschillende producten, klanten en business units.

ROI: De voordelen op een rij

 

  • Gestroomlijnde bedrijfsprocessen over afdelingen heen: verhoogde efficiëntie dankzij een geïntegreerd IT-systeem voor de afdelingen productie, aankoop, verkoop en boekhouding.

 

  • Betrouwbaar en overzichtelijk systeem voor het financieel beheer met NORRIQ’s add-on Finance XL.

 

  • Meer inzicht in marktevoluties dankzij rapporteringtools en de add-on NORRIQ BI.

Professioneel en toekomstgericht ERP-systeem

“Ons management had al ervaring met Microsoft Dynamics, dus zijn we snel in die richting beginnen zoeken”, aldus Olivier Kiekens, CFO bij Resiplast.

“Samen met onze IT-partner NORRIQ zijn we overgestapt naar Microsoft Dynamics NAV, gecombineerd met Manufacturing XL en Finance XL, de door Norriq ontwikkelde add-ons voor productiebedrijven. 

Meer inzicht, meer efficiëntie

Nu zijn alle bedrijfsprocessen geïntegreerd in hetzelfde ERP-systeem. “Zo kunnen we snel analyses maken, prijsbeheer opvolgen, … Kortom, we hebben een uiterst stabiel systeem dat ons inzichten oplevert over onze business. Dankzij Microsoft Dynamics hebben we een goed zicht op evoluties in de markt en kunnen we snel bijsturen”, zegt Olivier Kiekens.

De administratieve werklast is hierdoor enorm gedaald en de R&D-afdeling kan de kwaliteitsgegevens veel efficiënter beheren. Olivier Kiekens: “We kunnen alle gegevens snel uit het systeem halen, terwijl we daar vroeger Excel-tabellen voor gebruikten. Onze interne processen zijn vandaag volledig gestroomlijnd en we zijn afgestapt van het werken op afzonderlijke eilandjes”.

Gestroomlijnde processen op maat

Norriq heeft Microsoft Dynamics NAV gecombineerd met zijn zelf ontwikkelde add-ons voor productiebedrijven, Manufacturing XL en Finance XL.

Olivier Kiekens: “Op die manier hebben we een professioneel pakket dat voldoet aan onze manier van werken, zonder dat daar veel maatwerk bij komt kijken. Manufacturing XL stroomlijnt alle productieprocessen terwijl Finance XL zorgt voor een efficiënte boekhouding."

“Momenteel zijn we samen met onze partner bezig met de implementatie van NORRIQ BI, een add-on die ons nog meer inzichten zal opleveren dankzij een nog meer efficiënte analyse van onze gegevens.”

Betrouwbare partner met sectorkennis

Olivier Kiekens: “We hadden meteen een goed gevoel bij de consultants van NORRIQ. Het was snel duidelijk dat ze door hun ervaring met ERP-implementaties bij productiebedrijven snel begrepen wat we nodig hadden. Door die expertise zijn we zeer goed begeleid tijdens dit traject. De implementatie is ook heel vlot verlopen en NORRIQ heeft gezorgd voor de nodige opleidingen, zodat we meteen van start konden gaan met het nieuwe systeem.”

“Onze samenwerking blijft duren, want naast de verdere uitwerking van de BI-module bekijken we ook de implementatie van een CRM-pakket. Na ons succesvolle ERP-project zullen we niet twijfelen om weer een beroep te doen op NORRIQ”, besluit Olivier Kiekens.