Cloud Migration – hoe pakt u dat het beste aan?

De Cloud bespaart u tijd, geld en biedt u ongeziene flexibiliteit om applicaties van waar dan ook te raadplegen. Upgraden naar een Cloud-toepassing? Hoe doet u dat? Wij nemen u even mee doorheen enkele essentiële stappen.

Tijden veranderen, de samenleving wordt dynamischer, en meer nog, digitaler dan nooit. Het is dus voor elk bedrijf essentieel om deze beweging te volgen, en dus de digitale sneltrein niet te missen. Ongeacht hoe digitaal migreren naar de Cloud wel klinkt, komt er ook een tastbaar aspect bij kijken. Het verplaatsen van essentiële gegevensbestanden naar een externe Cloud-server is er een van. Maar, de stap naar de Cloud geeft u de uitgelezen kans om de huidige structuur grondig te analyseren. U kan nu meer dan ooit kritisch kijken naar uw huidige structuur en uw huidige bedrijfsprocessen vervolgens in een gepersonaliseerde omgeving gieten die het best bij uw bedrijf past. Het herontwerpen van het huidige maatwerk en deze vertalen naar de Cloud, is echter een proces waarin een aantal stappen niet over het hoofd mogen gezien worden.

 

1 - Plan uw migratie grondig

 

De ene Cloud migratie is de andere niet. Overstappen naar een Cloud-oplossing zoals Microsoft Business Central, is vaak een kans om de as-is goed in vraag te stellen. Is de setup van destijds nog actueel en hebben we alle processen goed in kaart? Zijn er processen die onvolledig zijn of nog niet ondersteund worden?  Het vergt vaak het doorhakken van heel wat knopen. Want ook eventueel maatwerk wordt kritisch tegen het licht gehouden. Het is namelijk de juiste moment (kans) om opnieuw zo veel mogelijk en zo dichtbij mogelijk bij de standaard te blijven.

De NORRIQ consultants zijn hierin goed getraind en loodsen u doorheen het proces en plannen samen met u welke applicaties en gegevens moeten worden overgedragen en welke toegevoegd. Belangrijk is steeds de flexibiliteitsgarantie van uw nieuwe omgeving. Kan uw organisatie een uitbreiding of toekomstige veranderingen aan? Ja? Dan bent u bijna klaar voor een toekomst in de Cloud.

 

2 - Kies de gepaste Cloudomgeving en ERP systeem voor uw bedrijf

 

Elk bedrijf is anders, zo ook de behoeften en verwachtingen van een Cloud-toepassing. De perfect Cloud-omgeving voor uw bedrijf bestaat misschien niet. Maar de omgeving zoeken die het nauwst aansluit met perfectie, dat is onze taak. Van volledig gehoste enkele off-site datacenters tot multi-Cloud-omgevingen, we zoeken met u naar de beste oplossing.

 

Microsoft NAV (Navision) vs. Business Central

NAV (Navision) wordt stilaan verleden tijd aangezien Microsoft geen nieuwe updates van de software zal uitbrengen. Upgraden kan echter wel, naar Dynamics 365 Business Central, de opvolger van NAV. Maar waarom biedt Business Central uw bedrijf een beter toekomstperspectief? Business Central is volledig compatibel en eenvoudig te integreren met andere toepassingen in uw bedrijfsprocessen. Software die u ongetwijfeld al heeft. En is het onderdeel van het Dynamics platform, dat een antwoord biedt (vroeg of laat) voor elk departement. Kortom heeft iedereen steeds toegang tot de juiste informatie en dat van overal dankzij de Cloud. Het systeem is toekomst-proof aangezien het eenvoudig uit te breiden is, en een eenvoudige rapportage met Power BI is ook hier een zorgeloos gegeven.

 

SAP vs. Business Central

Één van de belangrijkste voordelen van het werken met een ERP software, is de mogelijkheid om uw productiviteit te verhogen. Business Central biedt u flexibele automatisering van productieprocessen die de productieplanning en zichtbaarheid van kostenbeheer vereenvoudigt. SAP is uitstekend in het beheren van voorraad, maar is vaak te ingewikkeld en minder bestand tegen een dynamische toekomst.

Business Central biedt ook de link met andere Microsoft-producten zoals Office 365, Outlook en meer. SAP aan de andere kant heeft vaak afzonderlijke tools nodig om de link te kunnen maken met toepassingen van derden.

Verder kunnen we ook de gebruikerservaring vergelijken. Waar Business Central een volledig inzicht biedt met real-time weergaven van gegevens, schiet SAP tekort in haar dashboard- en cockpitfuncties.

 

Oracle NetSuite vs. Business Central

Oracle NetSuite is ontwikkeld om meerdere afdelingen binnen uw bedrijf te optimaliseren, maar toch zijn bepaalde functionaliteiten vaak niet gespecialiseerd genoeg om aan alle behoeften van uw bedrijf te voldoen.  Het is vaak ook moeilijk om deze te integreren met andere software. Microsoft Dynamics 365 Business Central aan de andere kant is speciaal ontwikkelt met de focus op integratie. Het biedt robuuste mogelijkheden op ondernemingsniveau, en bepaalde behoeften binnen uw bedrijf kunnen zonder zorgen opgeschaald worden. Business Central laat het haar gebruikers bovendien toe ongelimiteerd parameters in te stellen bij de analyse van de data.

 

3 - Migratie naar de Cloud!

 

Hebben we de juist Cloud oplossing geselecteerd en een goed beeld van de nieuwe omgeving, dan kunnen we overstappen tot het migreren van de nodige data.

 

4 - Test uw nieuwe omgeving

 

Zijn uw applicaties gemigreerd? Dan kan het zeker geen kwaad om de proef op de som te nemen en de Cloud-omgeving uitvoerig te testen. Zo bent u zeker dat alles werkt zoals het hoort.

 

Cloud migration, eenvoudiger met de hulp van een NORRIQ consultant

De overstap naar de Cloud lijkt een heuse klus, die u tijd en geld zal kosten. Maar op lange termijn is het zeker de moeite waard. NORRIQ staat alvast klaar om u bij te staan doorheen het proces. Onze ervaren consultants bieden u inzicht in de bestaande omgeving en een fris perspectief op de nieuwe. Samen met u gaan we voor een toekomst in de Cloud die uw bedrijfsresultaten bevordert en uw processen ondersteunt.

 

Hulp nodig met uw Cloud migratie?