Meer dan financiële verantwoordelijkheden

Er bestaat geen twijfel over dat de primaire verantwoordelijkheid van het financiële team bestaat uit het optimaliseren van de financiële prestaties en de financiële duurzaamheid van een onderneming. Naast deze cruciale financiële verantwoordelijkheden komen er nog heel wat taken bij kijken zoals het ontwikkelen van innovatieve strategieën of het integreren van de juiste technologieën en automatiseringen om de business te transformeren.

Het financiële team wordt geconfronteerd met constant veranderende uitdagingen, zoals de toegenomen controle op regelgeving, de aanpassingen van voortdurende technologische transformaties, het voldoen aan steeds veranderende verwachtingen van klanten en het identificeren van zakelijke problemen.

Profiteer van een verbeterd financieel inzicht check_circle

Krijg een duidelijk beeld van uw bedrijf en neem beter geïnformeerde beslissingen. 

Meer diepgaande financiële controle layers

Analyseer inkoopverschillen tot in details en creëer efficiëntere processen.

Verhoog de efficiëntie van uw eigen team people

Gedaan met onsamenhangende systemen, foutgevoelige spreadsheets en manuele work-arounds.

NORRIQ helpt u om uw financiële afdeling
performanter te maken

De dag van vandaag moet de financiële afdeling meer en meer toegevoegde waarde bieden aan het bedrijf. Zonder bijkomende middelen moet er meerwaarde gecreëerd worden. NORRIQ helpt u en uw financiële afdeling met het automatiseren en digitaliseren van uw financiële processen, waardoor tijdsintensieve handmatige processen tot het verleden behoren.

Wij werken met middelgrote tot internationale bedrijven die te maken hebben met uitdagingen zoals:  

 • Een gebrek aan accurate en real-time rapportage 

 • Moeilijk te controleren gegevens 

 • Lastige cashflow 

 • Gebrek aan wendbaarheid 

 • Een financieel team dat voornamelijk op afstand werkt 

 • Stakeholders zijn niet op één lijn 

 • Verschillende systemen en ongebruikte technologie 

Onze expertise in de financiële wereld is verreikend, wij begrijpen de cultuur en de uitdagingen van een financiële afdeling op een diep niveau en zijn gespecialiseerd in het optimaliseren van complexe financiële omgevingen doormiddel van Microsoft Dynamics 365 Business Central. 

image

Verbeter financieel inzicht met Dynamics 365 Business Central

 • Vertrouw niet langer op het einde van de maand voor inzicht in de bedrijfsprestaties.  

 • Diep inzicht in bedrijfsprestaties via uitgebreide rapporten en drill-down analytics. 

 • Flexibele maar controleerbare prijzen en promoties per klant – eenvoudig zichtbaar voor iedereen. 

 • Duidelijk de impact zien van veranderingen in externe factoren – zoals wisselkoerswijzigingen of leveringskosten – die snel kunnen worden beoordeeld en eventueel bijgesteld. 

image

Meer financiële controle met Dynamics 365 Business Central 

 • Houd nauwkeurig de vraag, capaciteit en voortgang op de werkvloer bij om betrouwbaar en winstgevend in te spelen op veranderende klantwensen. 

 • Profiteer van een uitgebreid overzicht van alle retourverzendingen- en de redencodes – zo meet u de werkelijke winstgevendheid van producten. 

 • Bewaak alle productie- en inkoopafwijkingen op de plaats van binnenkomst en onderneem indien nodig actie. 

 • Gebruik Dynamics 365 Business Central om de pick-ups en put-aways te sturen en zo de magazijncapaciteit en het “pad van de picker” te verbeteren. 

image

Verhoog de efficiëntie binnen uw eigen team met Dynamics 365 Business Central 

 • Vervang foutgevoelige Excel-spreadsheets door één enkele bedrijfssoftware-oplossing met als gevolg één bron van betrouwbare informatie. 

 • Geen losgekoppelde, administratief zware aparte systemen meer voor multi-channel handel via EDI en eCommerce. 

 • Meer werkkapitaal door gestroomlijnd kredietbeheer en minder laattijdige betalingen. 

 • Een goed geoliede financiële machine betekent meer tijd om u te richten op de strategie en de groei van uw bedrijf. 

image

De Functionaliteiten van Business Central

Microsoft Dynamics 365 Business Central kan een financieel team voorzien van een duidelijk overzicht dankzij gekoppelde gegevens uit rapporten, grafieken en Microsoft Power BI-dashboards. Meer inzicht wordt verkregen op het gebied van financiën en boekhoudingen, verkoop, inkoop en voorraadbeheer, zodat er proactief stappen kunnen worden gemaakt met betrekking tot de financiële gezondheid van de organisatie. Ontdek hier de functionaliteiten van Dynamics 365 Business Central die uw financieel team kan helpen: 

 • Controle over uw financiële gegevens: Wanneer u Business Central implementeert in uw organisatie, beheert u als Financieel departement eenvoudiger de cashflow, bankconciliaties, vaste activa, budgettering en projectkostenberekening, terwijl u de cyclustijden verkort met de uitbreiding voor het voorspellen van late betalingen. 

 • Automatiseer uw bedrijfsprocessen: Alle Dynamics 365 oplossingen zijn verbonden met het Power Platform. Daarmee zult u in staat zijn om workflows te creëren die systemen aan elkaar koppelen op een manier die een naadloze ervaring creëert.

 • Bewaak de volledige financiële prestaties: Business Central maakt gebruik van ingebouwde rapporten, Excel of Microsoft Power BI en onbeperkte gegevensdimensies om u real-time cashflow te geven, u te helpen financiële patronen te identificeren, trends te analyseren en de bedrijfsplanning te verbeteren. U kunt rapporten, grafieken, en Power BI-gegevens over teams heen met elkaar verbinden om nauwkeurige inzichten te krijgen en financiële beslissingen te nemen gebaseerd op feiten. 

 • Samenwerken als een team: Een financieel team moet meer samenwerken dan elk ander team in een organisatie, omdat ze te maken hebben met talloze documenten en rapporten over de hele organisatie. Dankzij Microsoft Dynamics Business Central, met Microsoft 365 en Teams integratie, kan u naadloos samenwerken binnen uw eigen team, andere teams en zelfs leveranciers in een mum van tijd.

image
 • Haal méér uit uw rapporten met AI: Met Power BI in uw Business Central hebt u snel toegang tot live-rapportage, realtime-inzichten en kunt u daar direct op inspelen. Verschillende krachtige AI-functies die in Business Central zijn ingebouwd, kunnen u helpen de productiviteit te verhogen door repetitieve taken te versnellen en de cashflow te verbeteren door te helpen bij de inventarisatie. De open technologie laat eveneens toe om andere BI-systemen te koppelen. 

 • Snel uitbreiden naar wereldwijde markten: Met de mogelijkheden van Business Central kunt u gemakkelijk meerdere valuta’s, wisselkoersen, consolidaties, intercompany-transacties en gelokaliseerde belastingregels ondersteunen. 

 • Versnel financiële afsluiting: Financiële afsluiting en rapportage is een ware nachtmerrie door het volume van gegevens in een organisatie. Business Central helpt u bij het verkorten van de maand- en jaarafsluitingstijden dankzij gekoppelde gegevens over de general ledger, debiteuren, crediteuren en vaste activa. U kunt ook goedkeuringsworkflows stroomlijnen met Power Automate in Business Central. 

image

Gerelateerde resources voor uw Finance

image

NORRIQ maakt de financiële afdeling van Elindus future-proof

Lees de customer story van Elindus en ontdek hoe de implementatie zorgde voor een heldere rapportage, tijdswinst, automatisatie en een future-proof strategie:

Lees de customer story hier

image

Overzicht over de financiën van alle landen en beurzen voor Artexis Easyfairs

Easyfairs international zocht een uniform systeem voor het financieel beheer van alle kantoren in verschillende landen. Ontdek hier de NORRIQ oplossing:

Lees de customer story hier

Benieuwd hoe NORRIQ uw initiatief kan helpen?

Onze consultants bieden een antwoord op al uw vragen.