Zowel de betrouwbaarheid, de kostprijs, de kennis en capaciteiten van de medewerkers én de toekomstgerichtheid waren voor ons belangrijke factoren. Stuk voor stuk kenmerken die we bij NORRIQ en Microsoft Dynamics 365 Business Central vonden.


Elindus
Elindus

Vertrekken vanuit duidelijke doelen

Heldere doelstellingen doen samenwerking tussen Elindus en NORRIQ vlot verlopen.

Riet Dejonghe, CFO bij Elindus: “Als snelgroeiende energieleverancier willen we ons de komende jaren steeds meer ontpoppen als een echte energiepartner voor ondernemingen. De systemen moeten dan wel volgen. Na het bepalen van de ICT-strategie met de hulp van één van de Big Four consultants, werden zowel de betrouwbaarheid, de kostprijs, de kennis en capaciteiten van de medewerkers én de toekomstgerichtheid als belangrijkste punten gedefinieerd. Stuk voor stuk kenmerken die we bij NORRIQ en Microsoft Dynamics 365 Business Central vonden.”

“Onze sector heeft enkele bijzonderheden zoals voorschotten en afrekeningen, waar best wel wat maatwerk voor nodig was. Niet evident, maar door de nauwe en vlotte samenwerking met NORRIQ, en vooral het feit dat ze proactief meedachten en met oplossingen kwamen, zijn we daar al bij al vlot in geslaagd. Ze beschikken overduidelijk niet enkel over de kennis, maar ook over inzichten.”

Werken in het bureau van Elindus

Data met elkaar laten praten

Als energieleverancier beschikt Elindus over een massa data. Maar zonder verbanden, koppelingen en manieren om deze met elkaar te laten communiceren, valt er geen winst uit te halen.

 

“Uiteraard beschikken we over heel wat commerciële gegevens, maar ook operationele gegevens met bijvoorbeeld meterstanden en het verbruik, zijn er in overvloed. Tel daar ook nog heel wat financiële data bij op en je beseft dat het niet moeilijk is om in data te verdrinken. Bij NORRIQ begrepen ze noodzaak om deze data met elkaar te laten spreken en dat koppelingen tussen verschillende pakketten essentieel waren om er de waardevolle gegevens uit te putten. Daar werd dan ook rekening gehouden bij de implementatie.”

 

Servicebus

“Ondertussen zijn we in de 2de fase aanbeland en wordt de verwerking van de inkomende facturen geautomatiseerd, invoice workflow. Facturen worden herkend, geboekt en komen automatisch in een goedkeuringsflow terecht. Deze flow kan gevolgd worden en geeft niet enkel een completer beeld, het bespaart ook heel wat tijd en geld. Er is immers minder manueel werk en nutteloze bijkomende kosten van onbetaalde facturen worden vermeden.”

  • Dankzij NORRIQ is de volledige flow van inkomende facturen geautomatiseerd, waardoor er heel wat tijd gewonnen wordt.
  • Er is steeds een duidelijk beeld van de inkomende facturen en er worden geen betalingen meer gemist door de NORRIQ Invoice Workflow oplossing
  • Commerciële, operationele en financiële data worden naadloos uitgewisseld, waardoor glasheldere rapporten opgesteld kunnen worden.

Kom meer te weten over Invoice Workflow

 

CRM op Computer

Samen de toekomst in

Voor NORRIQ stopt het echter niet na het implementeren. Tijdens, maar vooral ook na het project, krijgt Elindus extra omkadering door het NORRIQ Care Team. “Dit team bestaat voor een groot stuk uit mensen die onze oplossingen hebben geïmplementeerd, waardoor ze helemaal mee zijn en we snel onze antwoorden hebben.”


Momenteel loopt de 2de fase op zijn einde en lijken de dringendste projecten achter de rug. “We zitten nu in de laatste fase en dus is alles wat we als noodzakelijk hebben gedefinieerd afgerond. In de toekomst komen er ongetwijfeld nieuwe projecten en dan is NORRIQ zeker en vast de eerste partij die mee aan tafel schuift”

Elindus kantoor

Geïnteresseerd in hoe u uw financiële afdeling future proof maakt?

De financiële afdeling draagt bij aan het serviceniveau van uw bedrijf. Het standaardiseren en automatiseren van uw financiële flow en rapportage schept een grote meerwaarde voor uw activiteiten.

Lees hier meer over onze fincance-solutions