Interview met NORRIQ Star Louise

We stellen jullie graag voor aan onze NORRIQ Star Louise. Louise is 23 jaar oud en werkt sinds september 2022 als Business Consultant Finance bij NORRIQ. Na haar studies Toegepaste Economische Wetenschappen en Fiscaal Recht is dit haar eerste werkervaring.

Dag Louise, vertel eens, hoe ziet jouw dag bij NORRIQ eruit en waar haal je veel voldoening uit? 

Als Business Consultant bij NORRIQ werk je meestal aan verschillende projecten. Op die manier kom je met veel verschillende klanten in contact en zijn mijn dagen en de oplossingen die we uitwerken heel divers. Ik haal veel voldoening uit het sociale aspect van mijn job. Denk aan het geven van trainingen, status calls en meetings met klanten maar ook de vele interne afstemmingen met mijn collega’s .

Wat was de belangrijkste reden om voor NORRIQ te kiezen?

Ik leerde NORRIQ kennen op de Career Brunch van Ekonomika. Gezien mijn achtergrond en mijn studies leek een job in de consultancy sector logisch, maar ik was nog niet helemaal overtuigd. Na de Career Brunch hielden we contact en volgde een eerste aangename en informele kennismaking. Dit gevoel werd steeds doorgetrokken bij de volgende gesprekken waarbij ik NORRIQ en hun kijk op consultancy en klantencontact ook beter leerde kennen. Dit sprak me heel erg aan en niet veel later tekende ik voor mijn eerste job.

Krijg je als nieuwe NORRIQ Star voldoende begeleiding?

Tijdens mijn eerste maand bij NORRIQ volgde ik de NORRIQ Talent Academy en kreeg ik een intensieve opleiding, samen met de andere starters. Deze opleiding wordt trouwens gegeven door onze eigen specialisten. Dit was een fijne manier om mijn eerste werkervaring te starten en zo leerde ik NORRIQ en mijn collega’s beter kennen.

Na mijn eerste maand werd ik ook al vrij snel ingepland op verschillende projecten en volgden ook direct klantbezoeken. Op deze manier kreeg ik een goed inzicht van de projectaanpak binnen NORRIQ en kon ik op korte termijn veel leren van mijn collega’s.

Hoe heeft NORRIQ je uitgedaagd om buiten je comfortzone te stappen?  

Tijdens mijn eerste maanden en mijn eerste project bij NORRIQ kreeg ik de kans om zelfstandig trainingen te geven aan klanten. Ondanks dat ik dit best spannend vond, aangezien ik zelf nog in opleiding was, haalde ik hier veel voldoening uit. Ik werd goed ondersteund door mijn collega’s en vond dit gevoel van vertrouwen en verantwoordelijkheid zeer fijn. 

Hoe zou jij de bedrijfscultuur bij NORRIQ omschrijven?

Ik zou de bedrijfscultuur bij NORRIQ als zeer open omschrijven. Zo is er zowel tussen de collega’s onderling als het management goede communicatie en een fijne samenwerking. In de middag eten we bijvoorbeeld steeds samen en is het leuk om tussen het werk door informele babbels te hebben met je collega’s.

Als iemand twijfelt om bij NORRIQ te komen werken, wat zou hen over de streep kunnen trekken?

Ik vind de manier van samenwerken, en hoe we hier samen als team projecten afleveren zeer aangenaam. Ik voel me bij elk project, ondanks mijn junior profiel, zeer betrokken en ondersteund. De collega’s onderling zijn zeer behulpzaam en er is tijd en ruimte om elkaar verder te helpen. Daarnaast vind ik ook de vrijheid die we krijgen in het aanpakken van projecten of het inplannen van onze werkweek een zeer groot pluspunt. Zo krijgen we ook de kans om zowel van thuis als op kantoor te werken.

Wil jij net als Louise deel uitmaken van de NORRIQ familie?

Bezoek onze website en ontdek de kansen die op jou wachten. We hopen je snel te verwelkomen als één van onze nieuwe collega's!

Ontdek onze vacatures