Ook uw productiebedrijf kan niet zonder intelligente ERP-systemen, 5 redenen

Productiebedrijven met een heldere kijk op de toekomst, en een intelligente aanpak op lange termijn, kiezen voor ERP (Enterprise Resource Planning) systemen. Waarom? Waarom niet…

Zowel geavanceerde productie als lijnproductie hebben baat bij het gebruik ervan… Om informatie toestroom te structureren een duidelijk overzicht van de productstroom te krijgen, maar nog zoveel meer. Deze vijf redenen vertellen u waarom ERP-systemen onmisbaar zijn voor uw bedrijf.

1 – Één systeem, één overzicht, helemaal éénduidig  

Wat als, je geen overzicht meer hebt op de processen en departementen binnen uw bedrijf? Dan, zal deze eerste reden u alvast overtuigen. Een ERP-oplossing bundelt alle informatie uit alle takken van uw bedrijf op een enkele plek. Hierdoor wordt overzicht bewaren over alle afdelingen eenvoudiger. Van productie, aankoop, levering en facturatie met andere boekhoudsoftware, het kan allemaal. Bovendien hebben uw medewerkers steeds de nodige en vooral juiste informatie ter beschikking om hun job efficiënt uit te voeren. 

2 – Productie optimaliseren en kosten drukken, doet u zo! 

Het stroomlijnen van bedrijfs- en productieprocessen, het is dag na dag een absolute must. Het automatiseren van dagelijkse werkzaamheden en inzicht krijgen in de zwakke plekken van de productieflow is nog maar het tipje van de sluier. Activiteiten met gekende knelpunten, maar ook dagdagelijkse taken zullen minder tijd in beslag nemen dan voordien. Want, een geoptimaliseerde workflow leidt tot meer productiviteit en efficiëntie, van uw processen en uw werknemers. Wie meer efficiëntie zegt, zegt ook kostenbesparing. Taken die dankzij een ERP-oplossing plots minder tijd en moeite vereisen zullen dus resoluut uw bedrijfskosten drukken.  

3 – Voorraadbeheer met minimale leveringstermijnen

Inzicht, een sleutelwoord dat ERP in een enkel woord omschrijft. Inzicht, in uw voorraadbeheer bijvoorbeeld. Hierdoor loopt uw voorraadbeheer op wieltjes, kampt u niet onverwacht met tekorten of een overvloed aan producten.  

Dankzij ERP organiseert u uw productie op een zo efficiënt mogelijk manier, en minimaliseert u levertermijnen alsof het kinderspel is. Ook tracking van goederen was nog nooit zo simpel. Dankzij het transparante overzicht volgt u alle goederen op de voet op basis van serienummer, lotnummer of op batchniveau. ERP-oplossingen voor manufacturing creëren cohesie tussen planning en productie en stroomlijnen uw business van A tot Z.  

4 – Communicatie, eindelijk eenvoudig  

Communicatie tussen de verschillende afdelingen binnen uw bedrijf verloopt niet altijd even eenvoudig. Iedereen zit namelijk op zijn eigen eiland, en informatie moet nu eenmaal snel tot bij de juiste personen geraken om uw bedrijf vlot te laten draaien. Dankzij ERP is het ongeduldig wachten op cruciale informatie verleden tijd. De juiste persoon heeft op elk moment up-to-date informatie ter beschikking, en deze stroom aan gegevens is bovendien ook erg overzichtelijk. Het resultaat? Een nooit geziene samenwerking. Uw bedrijf is niet langer een groep privéstranden bij elkaar, maar één enkel eiland waar iedereen samen kan werken zoals het hoort.  

5 – Alle afdelingen hebben baat 

Dat de afdelingen nu eindelijk moeiteloos kunnen samenwerken is duidelijk, maar er is meer… Een ERP systeem stroomlijnt niet alleen uw productieafdeling maar ook aan alle andere afdelingen zoals verkoop, marketing en uw boekhouding. Optimaliseer uw verkoop- en marketingprocessen, bouw duurzame klantrelaties op, beheer commissies en ontvang zelfs EDI-bestellingen via uw website door een eenvoudige integratie met uw e-commerce platform. Ook uw boekhoudafdeling wordt niet vergeten. Een ERP systeem zoals Microsoft Dynamics 365 Business Central zorgt ook voor een optimaal financieel beheer. Dankzij de grote verzameling aan data, tijd en materialen, bespaart u tijd en creëert u een foutloze basis voor salaris- en nacalculaties. Bovendien versterkt u dankzij de vele analyses, prognoses en andere forecasting de zakelijke fundamenten van uw bedrijf.   

Kortom, meer efficiëntie, meer productiviteit, met inzicht in uw activiteiten en resultaten, dat vraagt om een ERP-systeem. Wilt u kennis maken met Microsoft Business Central voor productiebedrijven? Het systeem dat zorgeloos uw productieprocessen stroomlijnt. Vraag vrijblijvend een afspraak met een van onze NORRIQ specialisten.