Stap zorgeloos over van NAV naar Business Central

Microsoft blijft innoveren, en doet dat tegenwoordig met Dynamics 365 Business Central. Deze, niet te onderschatten, opvolger van Microsoft Dynamics NAV, is helemaal klaar voor een toekomst in de Cloud.

Een toekomst waarin bedrijfsprocessen eenvoudiger te managen zijn, bent u daar klaar voor? You better be, want Dynamics 365 Business Central staat klaar om uw ERP naar een nieuw niveau te tillen. NORRIQ helpt u om uit uw vertrouwde NAV-omgeving te stappen, met advies en ondersteuning op maat. Zo, is ook uw bedrijf helemaal mee met alle mogelijkheden die Business Central biedt, en dat zijn er heel wat. Zorgeloos upgraden van NAV naar Business Central doet u zo!

Dynamics 365 Business Central, wat?

Dynamics NAV, zal u vast wel bekend in de oren klinken, maar hebt u voorlopig nog vraagtekens bij Business Central? Deze opvolger van NAV is het nieuwste platform van Microsoft, ontwikkeld om bedrijfsprocessen nog vlotter te stroomlijnen, en gaat verder waar zijn voorganger stopt. De grootste verschillen liggen in de interface die heel wat stappen in de juiste richting heeft gezet, en daarnaast biedt het platform een ongeziene toegankelijkheid, maar dat is lang niet alles.

Business Central steunt op drie pijlers: pas sneller aan, werk slimmer, presteer beter. De perfecte combinatie om op uw eigen tempo mee te groeien met het platform, uw productiviteit en efficiëntie te verhogen, en een beter inzicht te krijgen in uw bedrijfsresultaten.

Business Central in een notendop

Deze upgrade is de juiste stap, en dat zeggen we zonder twijfel. Maar, waarom zijn we zo zeker van ons stuk? De nieuwe omgeving en manier van werken in Business Central biedt meer dan alleen een gemoderniseerde interface, en nieuwe naam. De vele mogelijkheden en daarbij ook voordelen, zijn de gedurfde overstap zeker waard.  

Ongeziene toegankelijkheid

Overal en altijd kunnen werken, en data raadplegen op tal van toestellen, was nog nooit zo belangrijk. Met Business Central kan het. Deze cloud-based oplossing is niet enkel de toekomst, maar haalt ook heel wat complexiteit weg bij de eindgebruiker. Maar, wat is cloud-based? Dit betekent simpelweg, dat lokale servers verleden tijd zijn, en uw platform eenvoudig via uw browser toegankelijk is. Hierdoor, worden updates door Microsoft automatisch doorgeduwd naar het systeem, is uw data steeds up-to-date, en altijd toegankelijk. Belangrijker nog, uw data is helemaal veilig. Bedrijven krijgen dankzij het gebruik van de Microsoft cloud, toegang tot de nieuwste beveiligingstechnieken, en data wordt bewaard in extreem beveiligde data centers.

Future proof

Business Central heeft al een zeer uitgebreide standaard, veel uitvoeriger dan zijn voorganger. Maar een bedrijf groeit, en een systeem als Business Central is ontwikkeld om mee te groeien. Uitbreiding van het systeem verloopt dan ook zonder zorgen. Aanpassingen vereisen geen grootse projecten, maar gewoonweg het toevoegen van zogenaamde extensies. Deze kan u best vergelijken met apps, die extra functies aanbieden, los van de standaard. Niet enkel eenvoudig, tijdbesparend, maar ook financieel voordelig. Microsoft Appsource biedt tal van extensies per industrie of aard van uw noden.

The Power of the Platform

Grenzen tussen Microsoft Dynamics, Office, Power BI, en andere applicaties zagen we de laatste jaren steeds meer vervagen, en daar is Business Central het helemaal mee eens. Dankzij integraties is de interconnectiviteit tussen deze applicaties en het platform veel eenvoudiger dan met zijn voorganger Microsoft NAV. Kortom, geniet u van al uw vertrouwde Microsoft-applicaties vanuit één enkel platform.

Bovendien, biedt Power Platform een low-code oplossing aan. Zo hebt u als eindgebruiker alle touwtjes in handen en kan u zelf  flows en automatisaties op te zetten. Met NAV daarentegen, is dit steeds een verhaal van maatwerk.

Intuïtieve interface

Niet te vergeten, is de moderne, dynamische interface van het platform. Het is niet enkel aantrekkelijker, maar ook gebruiksvriendelijker en intuïtief. Als eindgebruiker ligt de bal ook volledig in uw kamp, wanneer het gaat over het personaliseren van uw schermen. Het kiezen en instellen van veelgebruikte velden, het maken van filters en deze bewaren… Het is allemaal mogelijk zonder enige vorm van coderen. 

Zorgeloos overstappen doet u zo!

Datamigratie & maatwerk

De overgang van Microsoft Dynamics NAV naar Business Central gaat enerzijds gepaard met datamigratie, en anderzijds met het maatwerk in uw huidig systeem, Microsoft NAV. Alle masterdata uit NAV wordt overgezet met behulp van Excel, en niets gaat verloren. Dit kan zowel door u, of door uw NORRIQ-consultant. Ook uw historische data blijft u behouden. Maar, wat gebeurt er met uw huidige maatwerk in NAV? Business Central biedt reeds een bredere standaard dan zijn voorganger en dekt aanzienlijk veel van de gemaakte aanpassingen. Uw NORRIQ-consultant kijkt op dat moment samen met u naar het overige maatwerk, dat met behulp van extensies in Business Central verder wordt aangevuld.

Wanneer upgraden?

Timing is key, en de juiste periode kiezen voor de overstap is niet onbelangrijk. Daarbij kijken we bij NORRIQ naar de beste periode voor het bedrijf zelf, maar ook naar de beschikbaarheid van mensen. Een upgrade is een project met als sleutelwoord samenwerking, en daar is ook in dit digitaal tijdperk input van mensen voor nodig.

NORRIQ TIP: “Uit ervaring merken we, dat de meeste bedrijven overstappen naar het begin
van het boekjaar toe, om zo met een schone lei te starten met BTW-aangiftes en andere rapportering.”

NORRIQ-consultants, de lijm tussen Microsoft NAV en Business Central 

De sprong wagen en upgraden, het is het uitgelezen moment om ook huidige bedrijfsprocessen kritisch tegen het licht te houden, en de standaard aan te vullen met de juiste extensies, of juist bedrijfsprocessen aan de standaard te meten. Dit zogenaamde analysetraject biedt optimale ondersteuning en een zorgeloze overgang. NORRIQ heeft jaren ervaring in verschillende business domeinen, en dit heeft heel wat best practices opgeleverd. We bieden steevast meerwaarde in het opzetten van bedrijfsprocessen, vertalen deze naar de bedrijfsbehoefte, en dat in de taal van uw bedrijf. Bovendien is NORRIQ een van de eerste Microsoft Partners in België met een dedicated CARE team. Lang verhaal kort, overstappen van Microsoft NAV naar Business Central doet u zorgeloos, met onze ervaren consultants en CARE team aan uw zijde.