Vijf voordelen van Business Central

Microsoft Dynamics 365 Business Central is het ERP-systeem om uw volledige bedrijf te runnen. Business Central stroomlijnt uw processen en maakt zakelijke beslissingen gemakkelijker! En er zijn nog voordelen wanneer u Business Central implementeert in uw bedrijf - ontdek de 5 belangrijkste voordelen in deze blog.

Business Central op computer

Wat is Dynamics 365 Business Central?

Microsoft Dynamics 365 Business Central is een uitgebreide oplossing voor bedrijfsbeheer. Het ondersteunt uw volledige value chain met een end-to-end-overzicht van verkoop, marketing, magazijn en distributie, tot financiën en belastingen, productie en kwaliteit, servicemanagement en contractbeheer. Dit alles in een cloudversie!

Klaar om de vruchten te plukken?

 

1 Integratie met Microsoft 365 en Power Platform

Business Central (BC) is een systeem dat is gebouwd door Microsoft - dit levert verschillende voordelen op! Microsoft staat bekend om zijn expertise in de IT-wereld en is al jaren een vertrouwde aanbieder. En nu is het met BC mogelijk om zeer makkelijk te werken met verschillende applicaties.

Met BC kan u rekenen op integraties met uw favoriete applicaties zoals Microsoft 365 en Teams. Dankzij bijvoorbeeld de integratie met Outlook kan u eenvoudig een offerte aanmaken en versturen rechtstreeks vanuit Outlook! U hoeft niet van app te wisselen en u bespaart dus veel tijd.

De integratie met het Power Platform tilt uw business naar een hoger niveau, dankzij een connectie tussen uw intelligente datatools Power BI en Power Apps. U kunt direct al uw content in BC bekijken - wat resulteert in een compleet beeld van uw bedrijf in realtime.

Bovendien kan u met behulp van co-pilot - de intelligente assistent in de Microsoft Dynamics 365 applicaties - een stuk efficiënter en productiever werken. Het biedt realtime inzichten, maakt gebruik van artificial intelligence (AI) om automatisch taken uit te voeren en biedt gepersonaliseerde aanbevelingen. Door co-pilot te gebruiken, kan u dagelijkse taken vereenvoudigen, fouten verminderen en sneller beslissingen nemen, waardoor u een concurrentievoordeel kan behalen en uw bedrijfsprestaties kan verbeteren.  

Wanneer uw e-mail, agenda en bestanden naadloos aansluiten op uw gegevens, rapporten en bedrijfsprocessen, krijgt u een geïntegreerde ervaring die geen enkele andere stand-alone ERP-oplossing kan evenaren.

2 SaaS / Cloud

Business Central is niet langer alleen on-premise beschikbaar, maar ook in de Cloud! Software as a Service (SaaS) is de nieuwe standaard en dat heeft verschillende voordelen. Eén van deze voordelen is de updatepolicy van Microsoft. U heeft onmiddellijk toegang tot nieuwe functionaliteiten en updates zonder extra kosten te betalen.

En u hoeft zich geen zorgen te maken over de infrastructuur, servercapaciteit of de aanschaf en installatie van hardware. Dit alles wordt voorzien door de softwareleverancier. 

3 Kostenoptimalisatie

Omdat SaaS-applicaties zoals Business Central een eenvoudigere infrastructuur en lagere onderhoudskosten hebben, kunt u uw IT-kosten stroomlijnen. Microsoft heeft BC ook ontworpen zodat het aan uw behoeften kan voldoen. Het is een uitgebreid, modulair platform om uw productiviteit te verbeteren. En u kunt eenvoudig specifieke applicaties voor uw branche toevoegen.

Dankzij het licentiemodel, gebaseerd op uw totale aantal gebruikers, hoeft u vooraf geen grote investering te doen. En vanwege de flexibiliteit kunt u altijd licenties toevoegen - op deze manier groeit uw IT-systeem mee met uw bedrijf.

Bovendien verliest u niet veel tijd dankzij de snelle implementatie, met hulp van NORRIQ!

4 Veiligheid

Gegevensbescherming zou extreem hoog op uw lijst moeten staan ​​bij het kiezen van een IT-systeem! Microsoft belooft dat het steeds een back-up van uw gegevens maakt en op een andere locatie veilig opslaat, zo profiteert u nogmaals van een cloud-voordeel. 

BC biedt een beveiligingssysteem waarmee beheerders de toegang van andere gebruikers tot de gegevens in de database kunnen beheren. Omdat de BC-database zich op de SQL Server of Azure SQL Database bevindt, werken het BC-beveiligingssysteem en het Azure SQL Database-beveiligingssysteem samen om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang krijgen tot de database.

5 Betere ondersteuning

Omdat add-ons en maatwerk niet meer binnen het standaardproduct worden ontwikkeld, is het een stuk eenvoudiger om u ondersteuning te bieden. Met de updates in de cloudsystemen is het niet nodig om de aanpassingen in de nieuwe release uitgebreid te analyseren.

En natuurlijk kan u bij NORRIQ rekenen op onze Care-helden! Ze zijn hier om u een handje te helpen wanneer u een probleem ervaart of als u vragen heeft.

 

Of u nu al vastbesloten bent om Business Central als uw ERP-systeem te kiezen of u heeft nog enkele vragen - wij zijn er om u te helpen!

Neem contact op.