Waar beginnen als u gaat voor een geautomatiseerd ledenbeheer?

Bezint eer ge begint: een eeuwenoud gezegde waar u maar beter naar luistert. Wanneer u ervoor kiest om te investeren in een geautomatiseerd ledenbeheer staat u best even stil om een duidelijk plan op te maken.

Collega's aan het werk

NORRIQ heeft al jarenlange ervaring in het opzetten, implementeren en optimaliseren van ledenbeheersystemen – dankzij deze ervaringen kennen wij de tips en de tricks voor het opstarten van uw ledenbeheer. Wij delen graag deze expertise met u – om u te behoeden voor veel gemaakte fouten en om op een optimale manier te starten!

Bent u een vereniging, organisatie of federatie die zich ontfermt over een bepaalde doelgroep? Houdt u van deze doelgroep een ledenregister bij? Wenst u te communiceren naar deze leden, ledenverantwoordelijken of organisaties? Of zijn er andere doelen die u met hen wil bereiken?

Dan zit u met een geautomatiseerd ledenbeheer op de juiste plaats!

Doorheen de jaren heeft NORRIQ heel wat ervaring opgebouwd binnen verschillende sectoren. Voor iedere sector hebben we een ecosysteem rond Microsoft Dynamics 365 uitgebouwd, een verzameling van best practices en applicatieve innovaties. 

Wij delen onze kennis met veel plezier. Daarom geven wij u hier alvast 5 stappen waar u zeker rekening moet houden wanneer u van start gaat.

1 - Bereken de juiste prijs op voorhand

Investeren in een nieuw systeem kan een aanzienlijke investering zijn, uiteraard eentje die op termijn terug opbrengt. Maar hoe groot is deze investering eigenlijk? Deze is uiteraard afhankelijk van uw noden en de nodige functionaliteiten. Vraag zeker verschillende offertes op en kijk uit voor verborgen kosten – denk bijvoorbeeld aan trainingskosten van uw werknemers.

2 - Wees future-proof

Wanneer u een ledenbeheer systeem implementeert, koopt u geen statisch product. U gaat feitelijk een hecht en langdurend partnership aan met een externe partij. Deze relatie is deels gebaseerd op het vertrouwen dat de partner de software nog vele jaren up-to-date zal houden maar ook de nodige ondersteuning biedt. Zo rendeert uw investering optimaal!

3 - Denk aan uw team

Is uw team klaar voor verandering? Houd rekening met hen, het kan helpen om een specifiek team aan te stellen om in nauw contact te staan met werknemers die sterk worden beïnvloed door een nieuw systeem. Betrokkenheid creëert een draagvlak voor de verandering binnen je organisatie!

4 - Cloud of on-premise?

Als u een nieuw systeem voor uw organisatie overweegt, is de kans groot dat u wordt overstelpt met keuzes. Terwijl u uw opties overweegt, is één van de beslissingen die u moet nemen, of u een cloudgebaseerde oplossing kiest of een die lokaal is geïnstalleerd. Bestudeer zeker de verschillen en laat u hierin professioneel ondersteunen.

5 - Door de branche erkende oplossing

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe oplossing voor uw ledenbeheer, heeft u in principe drie opties: uw eigen systeem helemaal opnieuw bouwen, een standaard oplossing omvormen op uw behoeften of een kant-en-klare oplossing kiezen die reeds werd ontwikkeld.

Als u een oplossing selecteert die in het verleden reeds voor ledenorganisaties werd gebruikt, betekent dit in feite dat u sneller waarde voor uw bedrijf gaat creëren. Het is tenslotte niet nodig om helemaal opnieuw te beginnen als u een oplossing kunt krijgen die zijn waarde al heeft bewezen voor veel andere ledenorganisaties, toch?

Meer weten over NORRIQ ledenbeheer?