Waarom koos Annelies voor NORRIQ om haar carrière als ontwikkelaar te doen groeien?

Annelies De Backer startte vier jaar geleden haar carrière als Technical Consultant bij NORRIQ. Leer meer bij over haar takenpakket maar ook over het 'Dream-Team'!

Annelies De Backer

Dag Annelies, wij zijn zeer benieuwd naar jouw verhaal bij NORRIQ! Hoe startte jouw carrière bij ons?

Ik werk nu reeds 4 jaar bij NORRIQ. Ik zocht een job waarbij ik in een leuk team terecht zou komen waar ik zou kunnen bijleren en mezelf verder kon ontplooien als ontwikkelaar. Dit vond ik bij NORRIQ. 

Vlak nadat ik begon bij NORRIQ, werd ik deel van het projectteam VForce van onze klant Vinçotte. Dit is tot op de dag van vandaag nog steeds een project waar ik aan werk.

Waaruit bestaat jouw taak?

Bij het VForce project zijn we dus nog steeds actief bezig met ontwikkelen. Gezien de grootte van het project hebben we regelmatig meetings waarbij we afstemmen met de klant, enerzijds wat de actuele problemen in de live omgeving zijn, anderzijds welke nieuwe ontwikkelingen klaar zijn om te testen. Eventueel gaan we met enkele collega’s nog dieper in op bepaalde vraagstukken omtrent nieuwe ontwikkelingen of productie problemen. Ik focus ook op mijn ontwikkelwerk, wat toch wel de grootste brok van mijn taak is. Voornamelijk gaat het dan om plugins schrijven in C#.Net, SSIS packages bouwen of de mobiele app inrichten met HTML en Javascript.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen die iemand moet hebben volgens jou voor deze functie?

Om als Technical Consultant aan de slag te gaan bij NORRIQ, kan je maar best een analytisch inzicht hebben. Logisch nadenken is een belangrijk onderdeel in het ontwikkelproces. Je moet enkele zinnen die je taak omschrijven kunnen omzetten in code die doet wat er gevraagd wordt. Hierbij is een zekere zelfstandigheid wel vereist. Klantgericht denken is zeker een pluspunt, om mee te denken welke oplossingen aan de noden van de klant voldoen. We werken met deadlines, dus enige stressbestendigheid is ook wel aan de orde. 

Waarom moet je kiezen voor NORRIQ als werkgever?

Voor mij was het erg belangrijk dat NORRIQ een internationaal bedrijf met toch de gezelligheid van een lokale firma is. NORRIQ focust erg op de talenten en interesses van de werknemer, eerder dat wat er op hun diploma staat. Verder is er een work hard / play hard sfeer met af en toe geweldige feestjes.

Jouw team wordt omschreven als het "Dream-Team", waarom denk je?

De ontzettend leuke sfeer samen met mijn toffe collega's maar ook de mogelijkheid om te groeien! Persoonlijk ben ik niet alleen gegroeid als ontwikkelaar maar ook als persoon. Ik ben zeker kunnen groeien mede dankzij de ondersteuning van mijn team, de regelmatige positieve feedback momenten zorgen voor een immense boost en halen het beste in mij naar boven.

 

Bekijk onze openstaande vacatures!