NORRIQ is een sterke partner omdat elke consultant zijn eigen kennis over verschillende onderwerpen in het project inbracht. Ze hebben elkaar allemaal goed ondersteund en aangevuld met ieder hun eigen inbreng.


Brepols
Brepols

Het project

Op zoek naar een betrouwbare partner.

Brepols is een Belgisch bedrijf dat gespecialiseerd is in de creatie en distributie van academische en professionele agenda’s van hoge kwaliteit. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1796, heeft Brepols zich gevestigd als een toonaangevende uitgever en leverancier van papierwaren zoals ook notebooks, kalenders en schrijfmappen. Daarnaast heeft Brepols een krachtige hard- en softcover binderijafdeling waarmee zij drukkerijen uit de Benelux bedient. Tenslotte zet Brepols volop in op de uitbouw van haar lederwarenmerk Maverick. Op zoek naar een digitale oplossing zochten ze een partner met dezelfde drang naar kwaliteit en succes.

Wanneer een grootschalig project zich aandient, staat NORRIQ zeker klaar. Onze samenwerking met Brepols was precies dat, een groot project van ongeveer 500 dagen werk.

Met als doel? Het vertrouwen van Brepols in ERP te herstellen en een oplossing te leveren die de verwachtingen overtrof. Dit alles tijdens een pandemie, toen onze experts niet in staat waren om eindgebruikers persoonlijk te ontmoeten.

image

De uitdaging?

Een ERP-systeem dat moeilijk te gebruiken was en niet flexibel genoeg voor veranderende productie.

Als we kijken naar de activiteiten van een groot bedrijf als Brepols, is het duidelijk dat de dagelijkse workflows van de verschillende afdelingen een zekere complexiteit kennen. Naast de standaardproductie van goederen die direct klaar zijn om naar de voorraad te gaan en verkocht te worden, zijn er ook goederen die een bepaalde mate van personalisatie nodig hebben.

Eén van de meest populaire maar uitdagende producten voor Brepols om te maken is hun agenda. Simpelweg omdat elk jaar een nieuw item moet worden ontwikkeld en de productielijn handmatig moet worden aangepast.  Je kunt je voorstellen hoeveel gedoe en frustratie dit elk jaar veroorzaakt, samen met de complexiteit van alle andere processen en de verscheidenheid aan goederen. Als gevolg hiervan kunnen ze alleen maar profiteren van een geautomatiseerde ERP-oplossing om hen te helpen deze moeilijkheid te overwinnen.

Helaas mislukten eerdere ERP-implementaties omdat de software te ingewikkeld was voor de belangrijkste gebruikers om er efficiënt mee te kunnen werken. Bovendien functioneerde het systeem niet in overeenstemming met de eisen van snelle productie en ontbraken geïntegreerde financiële of factureringstoepassingen. Het resultaat? Ze gingen op zoek naar een nieuwe partner om hen te helpen en die vonden ze bij NORRIQ.

image

Het proces

NORRIQ's totaalaanpak met Microsoft Dynamics 365 Business Central

NORRIQ aarzelde niet om aan dit project te beginnen, te beginnen met een drie maanden durende analyse van de huidige situatie, eisen en inspanningen, zodat een geschikte en krachtige oplossing Brepols kon helpen met het stroomlijnen van de productie en workflows op alle afdelingen.

Na de analyse werd de reikwijdte van het project duidelijk, evenals de noodzaak voor een allesomvattende strategie. Na bespreking van budget en uitvoeringsmethoden met de klant koos NORRIQ voor een 360-graden aanpak.

image

Microsoft Dynamics 365 Business Central en interfacing

NORRIQ koos ervoor om Microsoft Dynamics 365 Business Central in te zetten als basis van dit project. Eén van de belangrijkste voordelen van Business Central is een verbeterd financieel beheer, waardoor statistieken en financiële informatie van alle afdelingen beter zichtbaar worden en het hele factureringssysteem wordt vereenvoudigd. Business Central werd uitgebreid met toepassingen als EDI, een grafische/visuele planner en een aanvullend geautomatiseerd factureringssysteem om aan specifieke eisen te voldoen.

Manufacturing Accelerator

De NORRIQ Manufacturing Accelerator verbetert de standaard productiemodule in Microsoft Dynamics 365 Business Central. De oplossing is volledig geïntegreerd in de standaard processen. Het was een prioriteit dat de nieuwe software-installatie gebruiksvriendelijk zou zijn, wat de Manufacturing Accelerator garandeert, evenals een vereenvoudigde en efficiënte productieomgeving.

Productieproces

NORRIQ heeft uitgebreide ervaring met alle soorten productie. Het upgraden van de processen van Brepols met een kant-en-klare IT-oplossing zorgde voor een gestroomlijnde productie. Dit geïntegreerde systeem maakt planning gemakkelijker (de grafische planningsoplossing was een sleutel in dit proces) en sneller, maar vermindert ook de administratie en verbetert de logistiek die bij een productiebedrijf als Brepols hoort.

image

Alle afdelingen onder de loep

Voor de implementatie werden alle afdelingen geanalyseerd om hun werkprocessen te optimaliseren en een naadloze ERP-integratie voor onderlinge communicatie mogelijk te maken.

De financiële afdeling is een belangrijke kern van je bedrijf, de afdeling die alle punten verbindt tussen alle divisies. Door financiële processen te standaardiseren en automatiseren, ontstaat ruimte voor meer waardegerichte activiteiten. Zo werd bij Brepols ook de behoefte aan handmatige processen en verificatie van de gegevenskwaliteit geminimaliseerd.

Ook de inkoop- en verkoopafdeling profiteerden van de implementatie. Terwijl de inkoopafdeling het inkoopproces kon stroomlijnen en de kosten kon verlagen, kon de verkoopafdeling gegevens eenvoudig beheren en vooruitgang boeken met leadbeheer.

Een sterke samenwerking

Voor elke implementatie is een bepaalde inspanning nodig die beide kanten op gaat. De consultants hebben hun best gedaan om de best mogelijke resultaten te behalen en een performante en succesvolle oplossing te bieden voor bepaalde uitdagingen. Van de klant wordt een inspanning gevraagd om input en gegevens te leveren. Brepols voldeed heel goed aan hun kant van de samenwerking, omdat ze ons een uitgebreide lijst van processen konden leveren die ze wilden opnemen.

Waarom? Omdat ze een bepaalde verandering wilden voor de nieuwe software en niet zozeer een copy-paste van de oude. 

image

NORRIQ Care:

"Wij zijn zeer tevreden van Microsoft Business Central. Er zijn gebieden voor verbetering en groeipijnen, maar grote ondernemingen zoals deze zijn zelden perfect vanaf het begin. Eén van de sterke punten van deze samenwerking is dat we er allebei de voorkeur aan gaven om een partnerschap voor de lange termijn op te bouwen in plaats van met een eenmalige leverancier te werken." - Brepols

Met NORRIQ Care geniet u van volledige ondersteuning, ook wanneer uw project is afgerond. NORRIQ begrijpt het belang van verandering en zorgt ervoor dat iedereen in het bedrijf aan boord is en het verhaal begrijpt.

Het resultaat?

Samenvattend kunnen we zeggen dat NORRIQ Brepols heeft geholpen het gewenste resultaat te behalen en hun vertrouwen in ERP te herstellen. Onze consultants hebben wederom ervoor gezorgd dat de klant wordt ontzorgd – van  analyse tot implementatie én daarna.

image

Geïnteresseerd in hoe u uw processen kan verbeteren en future proof maken?

Neem contact op met onze experten