De voordelen op een rij

Contracten afsluiten in No-Time check

Dankzij de NORRIQ Sales app en CRM kunnen de verkopers contracten
afsluiten in één klantenbezoek i.p.v het gemiddelde van 2,5 bezoeken.

Customer service, snel en efficiënt! check

De klantendienst kan alle documenten meteen raadplegen via het CRMsysteem,
zodat ze veel efficiënter kunnen werken en minder fouten maken.

Digitalisatie van documentstromen check

Door de digitalisering van de documentstromen krijgt de klant meteen de finale versie van zijn contract. Ook de verkopers en de administratieve diensten krijgen automatisch een kopie van het document.

We werken nu efficiënter en we komen ook heel professioneel over bij onze klanten.

Jürgen Neysens
Channel Manager RED, EDF Luminus
Jürgen Neysens | Channel Manager RED, EDF Luminus

NORRIQ automatiseert dienstenovereenkomsten bij EDF Luminus RED

Meer inzicht, meer efficiëntie

De verkopers van de Real Estate Development (RED)-afdeling bij energiepartner EDF Luminus sluiten contracten met vastgoedpartners om gas- en elektriciteitsvoorzieningen te installeren in de woningen die ze verkopen of verhuren. Die overeenkomsten werden vroeger manueel opgesteld en het kostte de verkopers gemiddeld 2,5 bezoeken om een dergelijk contract af te sluiten. RED zocht naar een manier om die documentstromen te automatiseren, zodat de verkopers hun overeenkomsten in één bezoek kunnen samenstellen en afsluiten.

Jürgen Neysens | Channel Manager RED, EDF Luminus

Gefaseerde aanpak werpt vruchten af

Jürgen Neysens, Channel Manager RED bij EDF Luminus: “NORRIQ heeft de meer dan 3.000 accounts uit ons oude systeem feilloos gemigreerd naar het nieuwe CRM-systeem. Ze hebben onze accounts eerst verdeeld over de accountmanagers, de gegevens gecatalogiseerd in deeldomeinen en tenslotte verder verfijnd. Nu zijn al onze gegevens steeds up-to-date.”

“We hebben dit project volledig aan onze partner overgelaten omdat zij alle expertise in huis hebben en we daar zelf onvoldoende tijd voor hebben. Een volgende stap was de integratie met Microsoft Outlook, waarna we de dienstenovereenkomsten volledig in het systeem hebben geïntegreerd. Vroeger moesten we de contracten op een pc afronden, nu
gebeurt alles direct op de tablets van onze verkopers. Een hele verbetering.”

Zonnepanelen en Turbines

Snel en professioneel dankzij mobiele app

De medewerkers binnen de RED-afdeling van EDF Luminus spendeerden veel tijd aan het opstellen van contracten en het bijhouden van partnercodes in Excelbestanden. Nu wordt die code automatisch gegenereerd en in het CRM-systeem gestopt, dankzij de  integratie met Resco en XperiDo.

"Onze verkopers op de baan kunnen nu direct een document digitaal laten inlezen en ook digitaal laten ondertekenen op de tablet", zegt Jürgen. "De klant krijgt meteen een kopie van het contract toegestuurd. Bovendien blijven die contracten raadpleegbaar in het CRM-systeem zodat de medewerkers van de klanten- en financiële dienst ze altijd makkelijk terugvinden. Naast het feit dat we veel efficiënter werken, komen we hiermee ook heel professioneel over bij onze klanten."

Jürgen Neysens | Channel Manager RED, EDF Luminus

Dezelfde taal spreken helpt

NORRIQ spreekt de taal van salesmensen. “De samenwerking met NORRIQ is ondanks de tijdsdruk heel vlot verlopen”, zegt Jürgen. “De experts van NORRIQ konden alles op een duidelijke manier uitleggen en de troeven van het systeem aan de hand van voorbeelden illustreren. Zo zagen alle medewerkers meteen de voordelen van het nieuwe systeem. We zullen het CRM-systeem verder optimaliseren met onze IT-partner. Zo bekijken we om in de nabije toekomst bijvoorbeeld ook een geografische kaart in CRM te integreren, zodat we een visueel overzicht krijgen van al onze partners.”

CRM op tablet en telefoon

Dankzij de automatisering van de documentstromen kunnen onze verkopers het volledige traject zelfstandig doorlopen, tot en met de digitale ondertekening van de contracten.

Jürgen Neysens
Channel Manager RED, EDF Luminus
Jürgen Neysens | Channel Manager RED, EDF Luminus

Geïnteresseerd in wat NORRIQ voor u kan betekenen?

Start je transformatie hier!