Microsoft Dynamics NAV ondergaat verandering

Van Dynamics NAV tot Dynamics 365 Business Central

'S Werelds krachtigste bedrijfsoplossing, Microsoft Dynamics NAV, heeft de afgelopen jaren een grote transformatie ondergaan en vanaf oktober 2018 werd Microsoft Dynamics NAV onderdeel van het merk Dynamics 365 en veranderde de naam in Dynamics 365 Business Central.

Een geweldige visie wordt realiteit

Microsoft heeft zijn leiderschap in bedrijfsoplossingen voor Deense bedrijven versterkt door Dynamics 365 te lanceren. Dynamics 365 is een bedrijfsplatform dat traditionele silo's opsplitst tussen de ERP-oplossing (Enterprise Resource Planning) en de CRM-oplossing (Customer Relationship Management). Dynamics 365 geeft u toegang tot een breed scala aan bedrijfsbeheerapplicaties in één kant-en-klare en integreerbare oplossing.

image

Welkom bij Dynamics 365 Business Central - en veel nieuwe mogelijkheden

In het voorjaar van 2018 introduceerde Microsoft een cloudversie van Microsoft Dynamics NAV voor Dynamics 365 en in oktober 2018 lanceerde het een nieuwe lokale versie van Microsoft Dynamics NAV, waarbij tegelijkertijd werd aangekondigd dat Microsoft Dynamics NAV de naam veranderde in Dynamics 365 Business Central. De naam Dynamics 365 Business Central omvat dus alle functies die u kent van Microsoft Dynamics NAV en de oplossing is zowel beschikbaar in een lokale versie als in een cloudversie.

We hebben dus afscheid genomen van de NAV-naam, maar gelukkig alleen aan de naam, omdat 's werelds sterkste zakelijke oplossing voortleeft onder de naam Dynamics 365 Business Central. Maar is er iets veranderd buiten de naam? Wat zijn de gevolgen voor jou? En zou je iets moeten doen? U hebt waarschijnlijk veel vragen en we hebben geprobeerd hieronder een aantal te beantwoorden.

image

Dynamics 365 Business Central

1

Nu kunt u Dynamics 365 Business Central op locatie en als een cloudoplossing aanschaffen

Microsoft Dynamics NAV verandert de naam in Dynamics 365 Business Central, maar het is gebaseerd op dezelfde code en heeft dezelfde functies als Microsoft Dynamics NAV 2018 - plus een paar minder belangrijke nieuwsitems in overeenstemming met de traditionele jaarlijkse boost van Microsoft. Het nieuwe is dat je de oplossing nu kunt krijgen als pure cloudversie, waar apps zijn verbonden, en in een versie die op zijn eigen server wordt gehost met aanpassingen - net als vandaag, waar apps ook kunnen worden verbonden in de vorm van extensies.

image
2

Met Business Central wordt het gemakkelijker om te upgraden

In de afgelopen jaren heeft Microsoft gewerkt aan het concept van "uitbreidingen", waarbij aanpassingen worden aangebracht in afzonderlijke modules, in plaats van in de basiscode. Met extensies wordt het veel eenvoudiger, sneller en veiliger om aangepaste versies van Dynamics 365 Business Central te upgraden en zijn deze bedoeld voor zowel de lokale versie als de cloudversie. U kunt nog steeds traditionele ontwikkelingen maken in de on-prem-versie van Dynamics 365 Business Central, maar uiteindelijk is het slechts een kwestie van tijd voordat dit niet langer mogelijk is. De upgrade van de cloudversie zal in de toekomst vaker en automatisch plaatsvinden.

image
3

Met Business Central krijgt u betere integratie en meer digitale intelligentie

Zelfs als u de cloudeditie van Dynamics 365 Business Central niet kiest, kunt u nog steeds genieten van gegevens in de cloud. De on-premise editie van Business Central kan worden uitgevoerd in een hybride editie waarbij de gegevens (of delen ervan) dagelijks in de cloud worden gekopieerd, zodat u gemakkelijk kunt profiteren van wat Microsoft 'Intelligent Edge' noemt om intelligente cloudinzichten te bieden programma's zoals Power BI en andere kunstmatige intelligentie.

image
4

Met Business Central kunt u nog steeds uw licentie kopen en huren, maar alleen gebruikers met de naam

U kunt nog steeds kiezen tussen het kopen of huren van uw licentie, maar waar het voorheen "gelijktijdige" gebruikers waren toen u gebruikers kocht en "benoemde" wanneer u ze huurt, dan zijn er alleen "named" -gebruikers in de toekomst. De cloudeditie van Dynamics 365 Business Central kan alleen worden gekocht als een maandelijks abonnement per gebruiker, terwijl u met de lokale versie kunt kiezen of u wilt huren of kopen. Als u al een NAV-licentie hebt en wilt overschakelen naar de Dynamics 365 Business Central-cloudeditie, biedt Microsoft momenteel een maandelijkse abonnementskorting. Wanneer u klaar bent om infrastructuuronafhankelijk te worden, is er nu een veel eenvoudigere weg vooruit dan voorheen.

image

Heb je vragen? NORRIQ staat klaar om te helpen

De mogelijkheden met Dynamics 365 en Dynamics 365 Business Central zijn talrijk en opwindend. Maar hoewel de bomen met Business Central in de wolken groeien, zijn de wortels nog steeds stevig geplant in de bekende en beproefde Microsoft Dynamics NAV. Er zijn veel nieuwe mogelijkheden voor u en uw bedrijf met Dynamics 365 en Dynamics 365 Business Central. Als u meer wilt weten over uw specifieke mogelijkheden, staan ​​wij klaar met overzicht en advies dat is aangepast aan uw specifieke situatie.