6 Tips om uw bedrijf te upgraden in 2023

Een nieuw jaar, een nieuwe kans om uw bedrijf naar een volgend niveau te tillen! Hoe? Met automatisering - Waarom? Omdat het uw worklife makkelijker maakt.

Automatisering maakt menselijke tussenkomst in tijdkostende taken overbodig en maakt tijd vrij voor andere belangrijke taken zoals het ontwikkelen van nieuwe producten, het verbeteren van bestaande diensten en het beter bedienen van klanten. Maar wat als u die liefde voor automatisering nog verder zou kunnen doorvoeren? Wat als u, in plaats van slechts één onderdeel van uw bedrijf te automatiseren, alles zou kunnen automatiseren? En wat als dat 'geautomatiseerde alles' zou leiden tot groei? Zou dat niet geweldig zijn? Vandaag is je geluksdag want we gaan het hebben over 6 tips over hoe je je bedrijf kunt automatiseren in 2023! Laten we het jaar goed beginnen.

1 - Focus op uw bedrijfsstrategie

Als bedrijfseigenaar heb je waarschijnlijk een "strategie" die de groei van je bedrijf verduidelijkt. Als u hier niet veel tijd aan besteedt, bedenk dan het volgende: Uw strategie is het stappenplan voor hoe uw bedrijf gaat groeien - en het moet gebaseerd zijn op uw waarden en visie.
Een strategie betekent dat alle doelen en initiatieven van uw organisatie met elkaar verbonden zijn, waardoor iedereen zich kan concentreren op wat echt belangrijk is. En als u die strategie kunt verbinden met uitstekende technologie? Dan hebben we weer een winnende combinatie!

2 - Focus op de kernprocessen van uw bedrijf

Uw bedrijf automatiseren gaat niet over één nacht ijs; het kost tijd en geld. Daarom begint u bij de kern - probeer niet al uw processen tegelijk te automatiseren! U zult waarschijnlijk overweldigd raken en uiteindelijk helemaal niets doen - en dat is precies wat we willen vermijden!
Identificeer de kritieke bedrijfsprocessen die momenteel handmatig worden uitgevoerd en bepaal hoe u deze kunt automatiseren. Dit zijn meestal repetitieve taken die door werknemers worden uitgevoerd, zoals het invoeren van gegevens in een database of het registreren van telefoongesprekken in een callcenter.

3 - Standaardiseer de bedrijfsprocessen over divisies en afdelingen heen

Het is belangrijk om de manier waarop uw medewerkers taken uitvoeren te standaardiseren, omdat het alles consistenter maakt. Als je een gestandaardiseerd proces hebt, is het gemakkelijker om nieuwe werknemers op te leiden, je bedrijf te schalen en je bedrijf te verbeteren door inefficiënties te elimineren. Als je eenmaal een manier hebt bedacht om iets consistent (en effectief) te doen, zorg er dan voor dat iedereen dezelfde stappen volgt, zodat klanten elke keer precies krijgen wat ze verwachten.

4 - Identificeer de juiste leverancier van technologische oplossingen

Je vraagt je waarschijnlijk af: hoe vind ik de juiste leverancier van technologieoplossingen voor mijn bedrijf?
Er zijn verschillende zaken waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van uw technologiepartner. Ten eerste moet u op zoek gaan naar een bedrijf dat zich richt op uw branche en ervaring heeft met het bedienen van bedrijven in uw sector. Een goede technologiepartner heeft ingebouwde kennis van de uitdagingen en mogelijkheden die het werken in uw sector met zich meebrengt en kan oplossingen bieden die specifiek op uw behoeften zijn afgestemd.
Ten tweede: kijk naar de staat van dienst van potentiële partners - met wat voor soort klanten werken zij doorgaans? Hebben deze klanten soortgelijke behoeften als die van u? Welke soorten projecten hebben zij met succes afgerond en welke waren minder succesvol? Onthoud: de behoeften van elk bedrijf zijn anders! De beste manier om erachter te komen wie u het beste kan helpen bij het automatiseren van uw bedrijf is door voormalige klanten te vragen naar hun ervaringen met verschillende bedrijven.

Blog - Hoe herken je een slechte ERP-partner?

5 - Focus op mensen

Uw team is het belangrijkste als het gaat om het automatiseren van uw bedrijf. Hen opleiden en trainen zal ervoor zorgen dat iedereen op dezelfde gofllengte zit, waardoor ze deel kunnen uitmaken van het proces.
Vooral bij het implementeren van een nieuwe manier van werken moet u uw team ondersteunen bij deze veranderingen. Zo wordt een digitalisering een succes. Wist u dat het NORRIQ Care team er niet alleen is om te ondersteunen tijdens een implementatie? Zij ondersteunen en onderwijzen uw mensen ook lang na de implementatie.
Vergeet tot slot niet dat de bedrijfscultuur ook bij automatisering een belangrijke rol speelt! Als mensen niet graag op deze nieuwe manier werken omdat ze het gevoel hebben dat ze niet eerlijk worden behandeld - of erger nog: ze voelen zich niet gewaardeerd - dan zal de implementatie van deze nieuwe systemen niet werken omdat niemand er actief aan mee wil werken of ze van harte ondersteunt.

6 - Automatiseer om uw bedrijf gemakkelijk te laten groeien

Wat als we u zouden vertellen dat er een manier is om uw bedrijf te automatiseren die u kan helpen sneller en efficiënter te groeien? Nou, het is waar.
Door uw bedrijf te automatiseren kunt u de kosten verlagen en de inkomsten verhogen (door tijd te besparen), terwijl u ook een betere klantenservice en ondersteuning kunt bieden. Dit zijn slechts enkele van de vele voordelen van het automatiseren van uw bedrijfsprocessen, maar geloof ons niet op ons woord. Hier zijn enkele geweldige voorbeelden van hoe automatisering verschillende bedrijven heeft geholpen te verbeteren:
Onze klanten

Conclusie

Automatisering helpt bedrijven groeien door waardevolle middelen en tijd vrij te maken, zodat u zich kunt concentreren op uw kernactiviteiten. Automatisering kan een game-changer zijn voor elk bedrijf - uiteraard met de juiste partner.
Klaar om uw digitale transformatie in 2023 te starten?

Neem contact op met onze NORRIQ-specialisten