Zo lost u 5 voorkomende warehouse management problemen op

NORRIQ Online Warehouse Management heeft alle tools en gestandaardiseerde processen in huis om uw warehouse valkuilen voor te zijn.

Magazijnen, van productiebedrijven tot drankenhandels, zijn steeds onderworpen aan een snelle en dynamisme omgeving. Flexibele en schaalbare beleidsprocessen zijn dus zeker niet overbodig. Maar, van dagdagelijkse taken tot structurele valkkuilen, Warehouse Management lijkt soms wel een doolhof gevuld met obstakels. Dankzij een NORRIQ-oplossing laat u zich niet meer vangen door deze 5 Warehouse Management problemen.

1. Uw magazijn, de start van falen of slagen  

Uw magazijnbeheer laten lopen als een geoliede machine? Dan is efficiënt ruimtegebruik een niet te vergeten succesfactor. Meer doen met minder is de boodschap in het magazijnlandschap. Maar, te weinig plaats kan leiden tot structurele obstakels die u het leven moeilijk maakt, en meer nog waardoor u vaak winst misloopt. De grootste zorg voor warehouse managers is dan ook een ongeschikt magazijnontwerp. 

Oplossing: Beschikbare ruimte optimaal benutten kan op twee manieren. Enerzijds de lay-out optimaliseren en anderzijds het instellen van een foutloos voorraadbeheer. Een ideale indeling maximaliseert zowel de horizontale als verticale ruimte. Dit zorgt voor een eenvoudig gebruik van apparatuur en een verhoogde efficiëntie van het personeel. Kortom, de goederen moeten toegankelijk zijn en het personeel moet in alle veiligheid kunnen werken. Ook uw voorraadbeheer optimaliseert de ruimte in magazijn en informatiesystemen zoals Microsoft Dynamics 365 zijn hierbij een onmisbare sleutel tot succes. 

2. Betaal geen zware tol voor overtollige processen 

Less is more, en dat geldt zeker ook voor Warehouse Management. Magazijnmedewerkers zien meerdere tickets per dag verschijnen en deze gaan ook nog eens door verschillende handen. Dit is vaak overbodig, zeker wanneer u uw magazijnbeheer wil optimaliseren. Hoewel sommige procedures gezien de aard van het product noodzakelijk zijn, is het erg tijdrovend, legt het enorme druk op het personeel en verhoogt het arbeidskosten. 

Oplossing: Kuis procedures grondig op en schrap overbodige stappen in het proces. Zo maakt u uw procedures weer wendbaar, flexibel, en verhoogt u uw marges dankzij het snelle verloop. Ook technologie laat u niet in de steek en biedt tal van innovatieve oplossingen. Het gebruik van (geïntegreerde) barcodetechnologie stroomlijnt uw gehele magazijnproces en maximaliseert het gebruik van resources. Met andere woorden, wil u optimale resultaten behalen, dan is een geautomatiseerd informatiesysteem geen overbodige luxe. 

Op zoek naar een specifieke oplossing? NORRIQ Online Warehouse Management, vereenvoudigd tal van processen. De draadloze verbinding tussen Dynamics 365 Business Central en NORRIQ Online Warehouse Management zorgt ervoor dat uw goederen, pickings, zendingen hier-en-nu geregistreerd worden, ongeacht waar u zich bevindt. Onze NORRIQ oplossing bevat een groot aantal functies die de workflows van het magazijnpersoneel stroomlijnen. Kort samengevat, heeft u een foutloos overzicht over de in- en uitstroom van uw goederen, en alle bijbehorende productinformatie aan de hand van artikel- of serienummer en dat voor iedereen binnen uw bedrijf. 

3. Een correcte picking strategie, een echte must!

Picking is zeker en vast een bottleneck in magazijnbeheer, de oorzaak van heel wat dagelijkse moeilijkheden. Een picking strategie die niet bij uw bedrijf past, kan u namelijk tegenhouden in het behalen van de gewenste resultaten. Uw operationele efficiëntie verbeteren kan simpelweg door uw orderverzamelproces te herbekijken. 

Oplossing:  “Efficiënt orderpicken”, wat is dat dan juist? Een goede strategie gaat uit van het minimaliseren van picking tijd en maximaliseren van het aantal gepickte eenheden. Magazijnautomatisering helpt ongetwijfeld om dit te realiseren. Denk maar aan radiofrequentie- en spraakgestuurde systemen, automatisering voor dataverwerking/voorraadbeheer, real-time informatiesystemen en het standaardiseren van processen. 

4. Quality control, niet langer een zorg 

Kwaliteitscontrole, het is een job apart, maar zo wordt dat niet altijd bekeken in het magazijnbeheer. Een misverstand, met heel wat zorgen voor het personeel, sluipende fouten en dus kosten als gevolg. In heel wat gevallen krijgen magazijnmedewerkers de taak om in te staan voor zowel de kwaliteitscontrole, het picken en verpakken, als het verzenden van artikelen. Te veel hooi op de vorklift om optimaal te functioneren. Zonde, want een correcte kwaliteitscontrole verbetert de voorraadrotatie, en vermindert het handmatige verwerken van artikelen, niet bepaald onbelangrijk dus. 

Oplossing: Een apart niveau van kwaliteitscontrole creëert een vlot voorraadbeheer, vermijdt problemen en verhoogt de efficiëntie van uw personeel. Dagelijkse voorraadproblemen kunnen zo op een gestructureerde wijze opgelost worden met een toewijsbare aansprakelijkheid. 

5. Uw inventaris, klaar voor het onverwachte 

Zit uw voorraad niet goed, dan is dit meteen al een slechte start voor de rest van het orderproces. Een onnauwkeurige of verouderde voorraad leidt al snel tot picking problemen, verminderde productiviteit, hogeren kosten en dus ook minder opbrengst. Bovendien zijn ook schommelingen in de vraag een echte uitdaging bij Warehouse Management. Of de vraag nu schommelt door een financiële crisis, een pandemie of ten gevolge van seasonality, uw voorraad moet volgen. Al lijkt het beter om steeds klaar te zijn voor het onverwachte.  

Oplossing: Hoe nauwkeuriger uw informatie, hoe beter uw voorraadbeleid, en dus ook de opvolgende stappen in het proces.  Geautomatiseerde systemen bieden real-time en bovendien accurate informatie over voorraadniveaus, en zijn dus cruciaal voor een efficiënte werking van uw magazijn. 

Uw Warehouse Management optimaliseren en uw inventaris en logistiek beter beheren! De ultieme NORRIQ-oplossing voor uw magazijnbeheer is eenduidig. 

Digitaliseer en optimaliseer uw voorraadbeheer.

Vervang handmatige procedures om uw winst te optimaliseren.

Zorg voor meer overzicht en transformeer uw magazijn en logistiek met kant-en-klare oplossingen.