De ondersteuning van NORRIQ heeft er voor gezorgd dat we zowel onze korte- als lange termijndoelstellingen behaalden. Ik hoop dat onze toekomstige samenwerking even succesvol mag zijn als dit project.

Alena Antonenko
Afdelingshoofd Materialise
Alena Antonenko | Afdelingshoofd Materialise

In een notendop

Microsoft Dynamics NAV check

Een duidelijk overzicht van hun bedrijfsprocessen per kantoor en een uniform IT-systeem voor verschillende afdelingen zorgde voor een verhoogde efficiëntie.

NORRIQ Business Central Accelerator check

Een betrouwbaar en overzichtelijk systeem voor financieel beheer in het beursgenoteerde bedrijf met NORRIQ's Business Central Accelerator.

NORRIQ Master Catalog check

Dankzij de Master Catalog van NORRIQ kan Materialise toekomstige overnames en uitbreidingen gemakkelijker in het systeem integreren.

Centraal en uniform beheer van de bedrijfsprocessen wereldwijd

"Onze buitenlandse afdelingen maakten gebruik van verschillende IT-systemen, wat de efficiëntie niet altijd ten goede kwam", zegt Alena Antonenko, afdelingshoofd bij Materialise. "Bij de start van de projecten willen we vooral de die efficiëntie verhogen. Gaandeweg hebben we in samenspraak met onze partner NORRIQ de scope van de ERP-implementatie uitgebreid, zodat de verschillende afdelingen nu als een geheel samenwerken."

 

Alena Antonenko | Afdelingshoofd Materialise

Snelle integratie van nieuwe kantoren

De basis bestaat uit Microsoft Dynamics NAV en omvat ook de lokalisaties per land die in het systeem geïntegreerd zijn. Wanneer er nieuwe Materialise kantoren openen, kunnen deze sneller en beter het systeem integreren dankzij onze add-on oplossingen Finance XL en Master Catalog. Alena Antonenko: "Dat zorgt er bijvoorbeeld voor dat transacties tussen verschillende kantoren tot twee keer zo snel gebeuren. Zo verhogen we de efficiëntie voor de volledige groep maar ook voor elk kantoor afzonderlijk."

Alena Antonenko | Afdelingshoofd Materialise

"Dankzij de verschillende lokalisaties die in het eerste systeem zijn geïntegreerd kunnen transacties tussen verschillende kantoren tot twee keer zo snel verlopen."

Alena Antonenko
Afdelingshoofd
Materialise

Overzichtelijke rapportering

Het nieuwe systeem zorgt voor een eenheid doorheen de volledige organisatie. "We behandelen de verschillende afdelingen niet meer afzonderlijk maar als één geheel", zegt Alena. "We zitten nu ook op dezelfde lijn met alle rapporteringen wat zorgt voor een verhoogde efficiëntie."

Alena Antonenko | Afdelingshoofd Materialise

Sterk partnership als sleutel tot succes

NORRIQ en Materialise hebben samen de implementatie succesvol afgerond, maar dit betekent niet het einde van de partnership. "We zijn als twee geëngageerde partijen in nauwe samenwerking tot de beste oplossing gekomen. Voor ons is dat wederzijdse respect de belangrijkste succesfactor bij het uitwerken van een dergelijk project. NORRIQ heeft ons optimaal ondersteund in het behalen van onze korte- en lange termijndoelstellingen en ik hoop dat onze toekomstige samenwerking even succesvol mag zijn als dit project", besluit Alena Antonenko.

Productie Materialise

Interesse in andere succes verhalen?

We zijn experten in het gebied van finance-projecten, andere klanten hebben de voordelen al kunnen ondervinden van onze expertise.